Vår doktorand John Hanse är på Helsingborgs stadsteater

Soppköket - ett sceniskt experiment.
Helsingborgs stadsteater

Öppet test med publik lördag den 21/10 kl 12.00

Högerpopulism och fascism är allt mer närvarande i samtiden, både på gatorna och i Facebookflödena. Idag är det inte längre tabubelagt att uttrycka främlingsfientliga åsikter och nätaktivisterna har börjat ta steget ut i offentligheten genom aktioner och manifestationer. I den här scenen tar vi avstamp i detta här och nu, i en scen om svårigheten att förhålla sig till de som verkar göra gott men i själva verket gör ont.

Det här är ett work in progress som genom publikdeltagande försöker skapa förutsättningar för att känna igen de faror som lurar i vår samtid och delta i ett tänkande kring vad vi tillsammans kan göra för att vända utvecklingen. Förvänta er alltså inte en färdig föreställning, däremot chansen att ta del i en spännande skapandeprocess.

Soppköket är en del i en serie scenarier där vi undersöker fascismens väsen. Tidigare har vi spelat scenen Förhöret på Transistorfestivalen i Malmö. Bakom konceptet står regissören John Hanse och dramatikern Henrik Bromander. Det vi presenterar den här lördagen är resultatet av en fem dagars residens på Helsingborgs stadsteater där vi tillsammans med skådespelarna Gustav Berg, Cecilia Borssén och Tobias Borvin utvecklat scenaritots form och innehåll.

2017-10-17
Vår doktorand John Hanse är på Helsingborgs stadsteater