Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

På scen

Kapitalism och moderskap [资本主义和母亲]
I ett samarbete mellan dramatikerutbildningen och skådespelarutbildningen på Teaterhögskolan i Malmö presenteras här avgångsstudenterna 2017. Dramatikerstudenterna har skrivit varsin pjäs som realiserats av skådespelarstudenterna. Allt är sedan sammanfört i ett tre timmars spektakel där allt är till salu.

THE NEXT GREAT AMERICAN BAND av: Martin Bengtsson
”The Next Great American Band” är en fars om ett lovande indieband på en avfolkningsort i USA som kort innan sitt återkommande fredagsgig inför stammisarna på ”Murder´s Joint” erhåller två erbjudande som sätter bandets relationer och framtid på spel. Ska dom följa Galaxy Entertainment-Anna och fara till Los Angeles för att delta i talangtävlingen ”The Next Great American Band” eller ska dom göra en undergroundturné i New York arrangerat av mer alternativa Dog Management? Vägvalet och framgångsvittringen sätter en boll i rullning med ödesdiger utgång. 

Barnungen av: Anja Grim
Februari, 2017, Fashion Week. Astrid ska fan bli modell. Hon har vad som krävs och är redo, hon tänker inte vänta. Paula fattar ingenting. Är det här hennes fjortonåring – de pratar ju med varann? Och vem är Han, den där mannen, som träffar hennes dotter utan tillåtelse? Barnungen är ett kortdrama om en flickas vuxenblivande i en kapitalistisk och patriarkal samtid, om gränsen mellan den egna viljan och andras, när allt finns att tillgå och begära.

Ofelias åtrå av: Felicia Ohly
Ofelias ska gå i kloster. Hennes pojkvän har ballat ur och verkar aldrig vilja gifta sig, och hennes bästa vän tillika kammarjungfru tillika kk kan hon ändå ta med till klostertillvaron. Det är okej. Det blir bra. Hon måste bara verkligen kolla en grej innan de åker – om det kan vara en kunglig celldelning som orsakat hennes halsbränna och näsblod. Kanske har hon ändå en chans på drottningkronan?

Den onda, den goda, den snygga. –En lesbisk western-fars av: Robin N Spegel
En hederlig sheriff och hennes unga fru försöker bekosta sina IVF-behandlingar genom att sälja lesbiska elixir. Deras första kund är Hollywoodstjärnan Gayle, som i hemlighet lever ett dubbelliv som aktivist. Gayle planerar att störta den onda ledaren Pumptin, men för att göra det måste hon ha Sheriffens hjälp.

Medverkande:

Dramatiker
Martin Bengtsson, Anja Grim, Felicia Ohly & Robin N Spegel

Skådespelare
Tiril Wishman Eeg-Henriksen, Jesper Gester, Carl Gustavsson, Sonia Haga, Linn Mildehav, Johan Marenius Nordahl, Viktor Sköld, Paula Sundberg & Emma Österlöf

Regi
Jörgen Dahlqvist & Fredrik Haller

Spelas på Bryggeriteatern i Malmö
19 maj kl 19:00
20 maj kl 13:00
20 maj kl 19:00

Spelas på Scenkonstbiennalen i Norrköping
25 maj kl 12:00
25 maj kl 17:00

Boka biljett:
http://www.kulturcentralen.nu/evenemang/kapitalism-och-moderskap

 

 

 

Våra scener

Bryggeriteatern
Blackbox med plats för ca 120 personer

Studio A - Pralinhuset
Blackbox med plats för ca 50 personer
Studio B - Pralinhuset
Blackbox med plats för ca 50 personer
Studio C – Pralinhuset
Mindre studio främst för föreläsningar

Bergsgatan 31, Malmö

Hitta till oss

_____________________

Vi öppnar Foajén 30 min innan
uppspel/redovisningar/föreställning

_____________________

Är du intresserad av Informationsutskick om föreställningar och redovisningar, mejla
anders.mattsson [at] thm.lu.se (Anders Mattsson), producent.

Om inget annat anges sker all biljettbokning via biljettbokning [at] thm.lu.se

Är du intresserad av att vara publik till våra offentliga studentredovisningar och föreställningar?
Skicka ett mail biljettbokning [at] thm.lu.se och uppge namn och epost adress så sätter vi upp dig på våra listor för utskick.