Skådespelarens arbete framför och bakom kameran

Under perioden 29 augusti till 6 november 2016 kommer Teaterhögskolan i Malmö att genomföra den fristående kursen ”Skådespelarens arbete framför och bakom kameran”. Kursen är på avancerad nivå, ges på heltid under 10 veckor och omfattar 15 hp.

Filmkursen innehåller filmskådespeleri och berör även filmregi, produktion, manusarbete och rollsättning. Medverkande gästföreläsare är filmregissörer, manusförfattare, producenter samt andra yrkesverksamma representanter från filmbranschen. Tidigare år har bland annat följande gästlärare deltagit: filmregissören och manusförfattaren Lukas Moodysson, fotografen Ita Zbroniec-Zajt, skådespelaren Simon J. Berger, rollsättaren Per Brundin och filmregissören Jenifer Malmqvist.

Kursansvarig är filmregissören Goran Kapetanovic.

Förkunskapskrav

Särskild behörighet för kursen är kandidatexamen i skådespelarkonst eller erfarenhet som bedöms motsvara detta. Ett bra sätt att beskriva din behörighet kan vara att göra en film med omfattning max två minuter där du beskriver och motiverar varför du är behörig till kursen. Filmen skickas i MOV-format till: marta.malmsten [at] thm.lu.se

Urvalskriterier

Till ansökan bifogar du ett personligt brev på max 2 sidor med motivering till ansökan till kursen. Brevet ska innehålla en beskrivning av erfarenhet du bedömer som meriterande för kursen, en självpresentation som ger en bild av din bakgrund, studier och livserfarenhet samt en redogörelse för motiven till varför du vill följa kursen. Du ska bifoga intyg som styrker det du åberopar.

Urvalet grundas på de sökandes brev med självpresentation. Det som bedöms är hur relevant teatererfarenhet den sökande har, hur stark motivation den sökande ger uttryck för samt omfattning av relevant utbildning den sökande har.

Kursansvarig och examinator ansvarar för urvalet. Det personliga brevet ska ge dessa en möjlighet att bilda sig en uppfattning om vad de sökande vill med sin utbildning och vilka förutsättningar de har för att genomföra kursen med ett godkänt resultat.

Avgiftsprövning

Du ska bifoga information som styrker medborgarskap om du är medborgare i annat EU/EES-land och alltså befriad från studieavgift. I detta fall ska intyg som styrker detta i form av giltig passkopia eller giltigt identitetskort där medborgarskap och giltighetstid framgår tydligt laddas upp i anslutning till ansökan på antagning.se. Obs detta gäller inte svenska medborgare!

Sista anmälningsdag

Ansökan till kursen ska göras på antagning.se senast 15 april. Alla relevanta dokument ska laddas upp på antagning.se.

Kursen kommer inte att ges 2017

_________________________

En av filmerna som gjordes på filmkursen 2015 tävlar på Sveriges Kortfilmsfestival

_________________________