Att representera en annan människa - ny sommarkurs med Tue Biering och Felicia Ohly

I sommarkursen “Att representera en annan människa” djupdyker studenterna i vad det kan tänkas innebära att representera och gestalta en annan människa.
Kursen leds av den den kritikerrosade Reumert-prisade tillika kontroversiella danske regissören Tue Biering som i och med denna kurs ingår ett spännande partnerskap med Felicia Ohly, dramaturg på Malmö Stadsteater.
Teaterhögskolan i Malmö, Sommarkurs 2020, Att representera en människa

Vi kan aldrig lära känna en människa till 100%, så hur skall vi så korrekt som möjligt göra för att presentera en gestaltning av denna människa?
Faktum är att resultatet alltid kommer att bli kuraterat.

Teater består till övergripande del av att presentera och gestalta karaktärer och historier för att på den vägen skapa en väg till inlevelse för publiken. Att framvisa världar eller situationer som publiken antingen inte kände till eller som den kan spegla sig i. Gestaltningsarbetet för en skådespelare är absolut essentiellt, att spela andra åldrar, professioner, nationaliteter, kön, politiska hållningar, sociala bakgrunder, färger och former. Men är fortfarande teatern den plats där vi kan gestalta allt och alla? Eller har det blivit en plats för en stor, komplex och inte helt enkel diskussion om vad man faktiskt får representera eller gestalta, och när är tiden den riktiga för att göra det?

Under fyra sommarveckor kommer studenterna i kursen få utforska olika former av representationer och gestaltningar av andra människor samt under seminarier gemensamt reflektera över vad man kommer fram till under arbetet.

Kursen söks via antagning.se senast den 16 mars.

Läs mer här.