Dramatikerprogrammet blir fyraårigt från hösten 2020

Teaterhögskolan i Malmö har sedan i slutet av 90-talet erbjudit ett Konstnärligt kandidatprogram i sceniskt och dramatiskt författande där några av Sveriges främsta dramatiker har utbildats. Hösten 2020 utökas utbildningen till att bli fyraårig och får det uppdaterade namnet Konstnärligt kandidatprogram i dramatiskt skrivande. Tre studenter kommer att antas vartannat år till utbildningen med en första antagning under våren 2020.
Teaterhögskolan i Malmö, Kapitalism och moderskap 2017 Posterbild. Grafik Jan Petterson
Kapitalism och moderskap, examensproduktion 2017. Artwork: Jan Petterson

Utbildningen fokuserar huvudsakligen på skrivande för teaterscenen men kommer också att innehålla undervisning i att skriva för andra konstnärliga sammanhang som film, TV och pod. Under utbildningen ges möjlighet till både praktik på en teater och att få sitt examensverk uppfört som en föreställning.

Teaterhögskolans förhoppning är att intresserade med alla möjliga bakgrunder, och från olika delar av samhället, skall se sin chans att genom dramatiskt skrivande gör sin röst hörd och välkomnar alla ansökningar. Det nya dramatikerprogrammets anmälningsperiod är mellan 15 mars – 15 april och ansökning sker via antagningen.se.

Läs mer om det nya dramatikerprogrammet, hur ansökning och antagning går till samt röster från tidigare studenter på Teaterhögskolans webb.