Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Mobilfilm som första prov för ansökan till Skådespelarprogrammet

bild

Inför antagningen till skådespelarprogrammet 2020 har skådespelarutbildningarna i Göteborg, Malmö och Stockholm beslutat att använda mobilfilm som första prov.

Tanken med mobilfilm är att förbättra tillgängligheten för fler sökande till skådespelarprogrammet. Vi tror att den här förändringen ska leda till att ännu fler som funderar på skådespelaryrket söker utbildningen och därmed bidrar till en större mångfald inom svensk scenkonst.

Välj monolog på respektive skolas hemsida och följ de gemensamma anvisningarna till mobilfilm som första prov till din ansökan. Mobilfilmen är en film på max två minuter, som du själv spelar in på din mobil, där du framför en av de föreslagna monologerna som ett filmat sceniskt prov.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer på respektive skolas hemsida.

Göteborgs universitet - Högskolan för scen och musik

https://hsm.gu.se/Utbildning/Skadespelarutbildning

Stockholms konstnärliga högskola

https://www.uniarts.se/utbildningar/kandidatprogram/skadespeleri-kandidat

Teaterhögskolan i Malmö

https://www.thm.lu.se/