Studenter till festival i Italien

Våra masterstudenter Alex Loonin och Amanda Linnea Ginman har blivit utvalda att delta på det stora teaterfestivalen i Spoleto i sommar med föreställningen Glamour.
glamour

Glamour är en pjäs om att vara inlåst i en gondol. Det är också en såpopera som har visats i 30 år.

I denna nyskrivna pjäs blir såpoperan förgrunden för en konflikt om rätt och fel, gott och ont, sanning och manipulation. Tre personer samlas för att återskapa triangeldramat mellan Steffy, Liam och Hope. I takt med att dom försöker förklara konflikten för publiken blir dom mer och mer oense. Vad hände egentligen? Vem är monstret och vem är hjälten? Plötsligt befinner vi oss i ett fullskaligt krig som tvingar varje person att slåss för sin överlevnad.

Föreställningen ämnar ställa frågor om maktspelet mellan politiska ledare och hur svart-vita narrativ kan användas för att skapa identitet och överföra sina egna viljor på andra. Därigenom kan Glamour ses som ett porträtt och undersökning av den politiska samtiden 2017.

Manus: Alexandra Loonin
Regi: Amanda Ginman
På scen: Katja Lobas, Camila Bejarano Wahlgren, Arina Katchinskaia
Kostym & mask: Lina Sundberg
Engelsk översättning: Tove Vahlne
Tack till: Jörgen Dahlqvist, Lukas Orwin, Fredrik Haller, Karin Sahlén och Nick Lee.

Läs mer om festivalen här.