Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Brinn på Scenkonstbiennalen 2023

Grafisk bild på lila bakgrund med texten "Scenkonstbiennalen 30 år"

En av årets utvalda föreställningar är Brinn, examensproduktion för avgångsklassen på Skådespelarprogrammet 2022 som skapats i samarbete mellan Teaterhögskolan i Malmö och Unga Klara.

Scenkonstbiennalen är en viktig mötesplats för svensk scenkonst, arrangerad av branschföreningen Scensverige. Inför varje biennal görs ett urval av scenkonstproduktioner av hög konstnärlig kvalitet som haft premiär sedan senaste biennalen. I år är Brinn en av årets utvalda föreställningar! Brinn skapades i samarbete mellan Teaterhögskolan i Malmö och Unga Klara, efter det har produktionen fortsatt att spelas i Stockholm på Unga Klaras scen, med flera av skolans studenter i rollerna.

Urvalskommitténs motivering

"Agni och Evvi – som spelas av 13 personer – bor på behandlingshem. De är två unga, sökande människor som tillsammans känner sig större än världen. Brinn kretsar kring ungdomlig vilsenhet och vuxenvärldens oförmåga att hantera den. I Farnaz Arbabis regi är gestaltningen av systerskapet och revolten ett sömlöst möte mellan realism och fantasi. I det nakna scenrummet, med fokus på utstuderade kostymer och utmanande ljusdesign, blir de utåtagerande flickornas explosiva kraft hjärtskärande och omöjlig att värja sig mot."

Biennalen pågår mellan den 30 maj och 4 juni i Stockholm.

Alla utvalda föreställningar hittar du här

Läs mer om föreställningen Brinn