Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Emma Bexells projekt "Slumberland" omskrivet i den amerikanska teatertidningen American Theatre

En person i vit tröja med VR headset på sig. Foto.
Foto av Schwarzman Center, Yale University.

Bombina Bombasts produktion om tonårssömnlöshet som integrerar teater, virtual reality (VR) och dokumentärliknande berättande, är omskriven i artikeln "Making the Bed for ‘Slumberland’" av Rachelle Legrand. 

Den välkända amerikanska teatertidningen American theatre har skrivit en artikel om Emma Bexell, Lost in Time och Bombina Bombast projekt innovativa produktion. Produktionen syftar till att överbrygga digital och traditionell teater och göra den globalt tillgänglig, med sin turné som avslutas i Göteborg.

Legrand beskriver hur Emma Bexell som projektets produktionschef spelar en avgörande roll i att samordna de komplexa logistiken och säkerställa ett smidigt samarbete mellan de svenska och amerikanska teamen. Artikelns påpekar hur Bexells övervakning av VR-inställningen och repetitioner på distans är nyckeln till framgången för den immersiva showen. 

Läs hela artikeln "Making the Bed for 'Slumberland'" (2024) av Rachelle Legrand här. 

Om Emma Bexell

Emma Bexell är konstnärlig ledare för Bombina Bombast, ett turnerande scenkonstkompani med bas i Malmö som sedan starten 2011 har skapat verk för scen, film och virtual reality samt producerat ett escape room. Hennes konstnärliga praktik karaktäriseras av en nyfikenhet inför mötet mellan scenkonst och innovativa teknologier. Bombina Bombast har presenteras på festivaler och scener runt om i världen: teaterfestivaler i Europa, USA och Asien och filmfestivaler som Cannes och Sundance.   Bexell är också, tillsammans med Malmö Stadsteater, mottagare av Thaliapriset 2020 för föreställningen Ögonvittnen.

Emma Bexell var tidigare studerande vid Teaterhögskolan i Malmö och undervisar den fristående i kursen "Storyworlds i olika media - om dramaturgi och världsbyggande" på Teaterhögskolan idag. 

Läs mer om den här.