Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ett drömspel -redovisningar av Etyd 8 med Skådespelarprogrammet årskurs 2

Collage Ett Drömspel 6 abstrakta porträtt. Foto montage och grafik

Studenterna på Skådespelarprogrammet årskurs 2 redovisar Etyd 8 mellan 3-4 maj. Redovisningarna visas inte för extern publik, men dokumentation av föreställningar kommer att finnas tillgängligt för representater från teaterbranschen.

Studenterna på Skådespelarprogrammet årskurs 2, har under några vår-veckor arbetat med scener ur Ett drömspel av August Strindberg. Handlingen kretsat kring guden Indras dotter som stiger ner till jorden för att ta reda på varför människorna klagar så mycket.

En pjäs som pendlar mellan det konkret realistiska och drömspelets flyende och flytande form. Som Strindberg själv skriver i pjäsens erinran:

Tid och rum existera icke; på en obetydlig verklighetsgrund spinner inbillningen ut och väver nya mönster: en blandning av minne, upplevelser, fria påhitt, orimligheter och improvisationer.

Uppgiften för studenterna har handlat om att gå tillbaka till grunderna för att hitta förankring och sedan ta ut svängarna i denna undersökning kring frågan som vi kanske alla ibland delar med Indras dotter: Varför är det så svårt att vara människa?

Studenterna kommer att redovisa Etyd 8 mellan 19-21 april. Rådande omständigheter gör att redovisningar inte visas för extern publik. Dokumentation av föreställningar kommer att finnas tillgängligt för representater från teaterbranschen.

På scen

Akt 1
Längd ca 60 min

Medverkande:
Adam Kais,
Simon Carlsson,
Rasmus Savic,
Egon Ebbersten,
Shada Sulhav,
Karolina Mindell Kidanu

Akt 2
Längd ca 70 min

Medverkande:
Victor Iván,
Mustafa Al-Mashhadani,
Isak Eriksson,
David Bengtsson,
Elina Norén Sandberg,
Astrid Drettner,
Anna- Klara Dahlén


Porträttbilder av de medverkande på scen - Årskurs 2, 2021, på Konstnärliga kandidatprogrammet i skådespelarkonst vid Teaterhögskolan i Malmö


 

Credits

Pedagogiskt team: Linda Ritzén, Fredrika Tungström, Kajsa Ingemansson

Teknik: Johanna Svensson

Mask: Sandra Haraldsen

Kostym: Eva Hedblom

Tack till Jörgen Dahlqvist för musikläggning

Collage och titel Ett drömspel. 13 porträtt. Foto