Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Förlängd digital visning till 8 juni av examensverken från Konceptuell Scenkonsts avgångsstudenter

Collage av eventbilder KOS 3 examensprojekt 2021. Foto och grafik

Årets avgångsstudenter i Konceptuell scenkonst redovisade under april månad 2021 sina examensprojekt och nu visas verken för första gången publikt, i digital form. Verken finns tillgängliga att streama fram till den 8 Juni, 2021 (3 veckor).
Alla kan under denna period titta på de digitala verken här på Teaterhögskolans webb-plats.

Länkar till samtliga examensverk finns samlat nedan och på 
www.thm.lu.se/publika-arrangemang/konceptuell-scenkonst
Verken finns tillgängliga att streama fram till den 8 Juni, 2021 (3 veckor).
Alla kan under denna period titta på de digitala verken här på Teaterhögskolans webb-plats.


Konceptuell scenkonst strävar efter att ge de studerande verktyg till att kombinera tanke med praktik och att skapa, förstå och kommunicera scenkonst som utvidgar vår förståelse för teater. Utbildningen fokuserar på konstnärlig praktik, reflektioner däromkring och hållbart konstnärligt entreprenörskap. Målet är att utbilda konstnärer som kritiskt involverar sig i, och svarar på, samtiden. Kurserna syftar till att introducera och kontextualisera begrepp inom konstnärlig metod, dramaturgiska strukturer och konceptutveckling med ambitionen att utveckla ett eget konstnärligt språk. 

Kort Information om examensverken:  

Mattias Thernström Florin - Reading Ravensbrück 

Mot slutet av andra världskriget evakuerades 20 000 överlevare från nazisternas koncentrationsläger till Sverige. I Lund samlades vittnesmål in, och idag kan man i dessa läsa om de före detta lägerfångarnas erfarenheter. I ”Reading Ravensbrück” samlas vi för att gemensamt ta del av deras röster. 

Jonatan Mattisson - En dag i parken  

Jonatan undersöker relationen mellan rörelse och känsla och använder denna frågeställning som utgångspunkt för en koreografisk metod. Genom att framhäva vardagliga situationer, hämtade ur verkligheten, vill Jonatan belysa tillvarons episka kvalitéer. En promenad i parken präglad av existentiella underströmmar och dramatiska händelser – som fåglars grymma vardag eller det ihållande orgelbruset från en fontän i fjärran. 

Hanna Westling - Det blåa skenet  

Det blåa skenet är ett intuitivt utforskande av att befinna sig i och åldras i rum som är socialdigitala, dvs rum som inte är underordnade identitet, tid och rum. Hur upplever man överhuvudtaget tid på sociala medier? Det blåa skenet är en röst i en generation uppvuxen i skarven mellan analog och digital värld. I föreställningen möter det ålderslösa, det infantila, det ensamma och det nihilistiska och tiden är en frukt som ruttnar sönder… 

Ingrid Långström Einarsson - Guardagain TrustCorp.  

Ett interaktivt total performance-verk där publiken ansöker om sin inskrivning. Det behandlar makt, struktur, möten, anpassning, missanpassning, motsägelser och mer av det gamla; det hårda och det mjuka. 

Marit Mevold - No*loc*l*ty  (nonlocality)  

Ett verk som dyker in i minnets universum för att leka med tidsresande och idén om multiversum.  

Agnes Sabel & Tilde Jonasson - Avund och Beundran 

En föreställning som utforskar avund och beundran i vänskapsrelationer. Hur påverkas relationen när gränsen mellan dem suddas ut? Kan en vänskap leva i detta gränsland? Och vad sker när gränsen passeras? Det här är en vänskapshistoria. 

Agnes och Tilde arbetar som en duo och som vänner i processen liksom på scen. Materialet består av intervjuer, film, dialog, levande scenografi och koreografi som utgår från kostym. 

Maya Brinell - MAMI-LIFE -Fittan ska ha sitt 

Om att skaffa barn med sin gymnasielärare. Om att rädda världen med sina pattar. Om att bli uppfostrad som en hund. Mami-life -Fittan ska ha sitt är ett personligt stand up-performance som handlar om barnafödande, moderskap och trauma.