Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskningssamarbete med Dramaten

kvinna täckt av ägg
Foto: Dramaten

Fredrik Haller, biträdande prefekt THM och Jörgen Dahqvist, doktorand THM har utvecklat konceptet "Performance Workshop" med premiär på Dramaten den 7/10.

Temat för två kommande workshops är demokrati där publiken i den första får skapa, för att sedan i den andra öva, demokrati. På scen finns de två skådespelarna Victor Iván och Julia Marko-Nord, båda utbildade vid Teaterhögskolan i Malmö.

- Min medverkan har varit att tillsammans med Jörgen ta fram konceptet utifrån forskning som görs på Institutet för framtidsstudier och sedan skriva och regissera föreställningen, berättar Fredrik Haller.


Formatet Performance Workshop är baserat på forskningsfrågor från Institutet för Framtidsstudier och är utvecklat av Jörgen Dahlqvist och Fredrik Haller från Teaterhögskolan och Teatr Weimar i Malmö, tillsammans med Helena Hammarskiöld, tidigare programansvarig på Dramaten&. Varje workshop ges vid tio tillfällen. 

Läs mer om Institutet för framtidsstudier
Läs mer och boka biljetter