Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Steinunn Knúts Önnudóttir publicerad med ny artikel om "Existential Sustainability"

Tre bilder sida vid sida. EN föreställer två hängmattor i skogen, en tre personer som går med ryggarna vända kameran och den tredje en man i en hängmatta i skogen. Foto.
Stillbilder från videoartikel.

Steinunn Knúts Önnudóttir är publicerad i Journal of embodied research (JER) med video-artikeln "How Little is Enough? A Quest for Existential Sustainability." 

Artikeln avhandlar den nya akademiska termen "Existential Sustainability" som under de senaste åren alltmer uppmärksammats av en rad olika akademiska fält. Termen avser en nyanserad syn på mänsklig tillvaro, där livskvalité ses som en grundläggande del av mänskliga rättigheter, och utforskar nya innovativa metoder för att tillgodose detta. I videoartikeln diskuterar Steinunn Knúts Önnudóttir hur konstnärliga upplevelser kan betraktas som just en mänsklig rättighet. 

Video-artikeln finns att hämta hem och ta del av på JER:s hemsida. 

Om Steinunn Knúts Önnudóttir

Steinunn Knuts Önnudottir arbetar som doktorand vid Malmö Teaterhögskola. Hennes projekt fokuserar på metodutveckling i syfte att utveckla teaterns transformativa potential. I centrum för hennes forskningsplan står en vilja att utveckla teatern som motkraft mot destruktiva, materialistiska tendenser i samhället och som katalysator för omprövning av livsvärden.

Läs mer om Steinunn Knuts Önnudóttirs tidigare publikationer här.