Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Student i fokus: Pascalle Arias Basualto

svartvitt foto på Pascalle

Pascalle Arias Basualto går sitt andra år på skådespelarprogrammet där studenterna precis är klara med redovisningarna av etyd 6, en tolkning av Stormen, Shakespeare.

Hur skulle du beskriva den arbetsprocess ni precis har varit igenom med att sätta upp Stormen?

-Det har varit en intensiv, tung och lärorik process. I etyd 6 arbetar du självständigt med teatral förhöjning, formbunden text och rörelse. Det var mycket som skulle hinnas med på fyra veckor, men vi fick bra handledning och en bra grund av våra pedagoger för att arbeta med materialet.

Pascalle
Pascalle Arias Basualto i Stormen

Hur länge har du hållit på med teater?

-Jag har velat hålla på med teater sedan jag var liten, men kom igång först ett halvår innan jag sökte till teaterhögskolan.

Hur ser din studiebakgrund ut fram till att du nu går skådespelarprogrammet?

-Efter gymnasiet pluggade jag media och kommunikation på Stockholms universitet till dess att jag hoppade av och började med skådespeleri istället.


Läs mer om hur det går att att söka till skådespelarprogrammet. Ansökan är öppen fram till den 17 januari.