Bagageresan

Språk: Svenska
Dokumenttyp: Konstnärligt arbete

Abstract english

En del barn får åka utomlands på semester. En del barn måste fly till ett annat land.

På en flygplats står ett barn med sina föräldrar i världens längsta kö. Plötsligt syns ett annat barn som smyger omkring i kön. Äntligen! En kompis!

Spelar det någon roll att man inte förstår varandras språk? Man kan ju leka i alla fall. Till exempel kurragömma. Kompisen är väldigt bra på att gömma sig!

En del barn gömmer sig för att det är roligt och en del för att de är rädda.

Bagageresan är en fysisk föreställning som på ett lekfullt sätt berättar om två barns olika förutsättningar och erfarenheter. Kan de genom leken förstå varandra fast de inte talar samma språk?

• Performing Arts

Teaterhögskolan i Malmö, Medarbetare Carina