Tillbaka till Renacer: Hörspel

Språk: Svenska
Dokumenttyp: Konstnärligt arbete

Abstract english

Försommaren 2015 står Carina Ehrenholm på sin mormors begravning och pratar med Jimmy Martinez, som var ett av barnen på barnhemmet Renacer i Honduras, där Carina arbetade som volontär tjugo år tidigare. De har inte setts sen dess. Nu har han flyttat till Sverige, gift sig, skaffat barn och bor i en villa i Småland. Barnhemmet var av olika anledningar bådas hem under en period och nu möts de plötsligt igen. Carinas moster var föreståndare för barnhemmet och det är därför Jimmy nu är på begravningen – Carinas mormor är i någon mening också Jimmys mormor (vilket innebär att Jimmy i någon mening är hennes kusin). Med föreställningen Tillbaka till Renancer undersöks ramarna för vad en familj är, vad de skulle kunna vara och vad avsaknaden av en familj betyder.

• Performing Arts

Teaterhögskolan i Malmö, Medarbetare Carina