The Dreambox

Språk: Svenska
Dokumenttyp: Konstnärligt arbete

Abstract english

Virtual reality möter scenkonst, spel och installation i ett omslutande verk där det inte finns någon skillnad mellan minne och fiktion. Över 20 medverkande konstnärer tolkar olika drömmar – tillsammans visar de drömmens potential att visa oss en annan värld och föreställa oss förändring.

I The Dreambox kan vi göra individuella drömmar till kollektiva minnen. Verket består av flera rum där publiken blir guidad genom en utställning av drömmar och minnen. Med hjälp av virtual reality headsets undersöker vi tillsammans förkroppsligande av situationer som har hänt eller som vi vill ska hända. Vi låter perspektiven förskjutas mellan utställning, spel och teater och blandar deltagande med betraktande, det intima med det offentliga, det privata med det politiska, mest fantastiska och främmande.

• Performing Arts

Teaterhögskolan i Malmö, Medarbetare Carina