Bürgerbühne, a German model of participatory theatre, Feb 20

Miriam Tscholl, Staatsschauspiel Dresden
Bürgerbühne [Citizen’s stage], a German model of participatory theatre

MEDVERKANDE

Miriam Tscholl, ledare vid ”Die Bürgerbühne“, Staatsschauspiel Dresden, och Therese Willstedt, teaterchef Regionteatern Blekinge Kronoberg
Moderator: Kritiker Theresa Benér

TID & PLATS

STUDIO B, 20 februari, 16.30-18, språk: engelska

Facebook event >>

Frågor om scenkonstens tillgänglighet och kraft att nå ut till olika grupper i samhället har länge diskuterats på teatrar. Med konceptet Bürgerbühne, Medborgarscen, bjuds invånare i närområdet in att utforma samtidsteatern, i samarbete med de professionella ensemblerna. Hur yttrar sig dessa teaterprojekt? Vad innebär de för skådespelares och regissörers yrkesroller och för teatrarnas repertoarval i övrigt?

Miriam Tscholl startade 2009 en Bürgerbühne vid Staatsschauspiel Dresden och leder sedan 2014 även en internationell festival för Bürgerbühne. Therese Willstedt, chef för Regionteatern Blekinge & Kronoberg, har i år etablerat konceptet Medborgarscen.

[Detta arrangemang är en del av den öppna föreläsningsserien Teater och samhälle som anordnas av Teaterhögskolan i Malmö under vt 2019.]

Läs mer om Öppna föreläsningsserien

Tid: