Framtidens Stadsteater -samtal med Milo Rau, Teaterhögskolans nya hedersdoktor, Maj 23

Teaterhögskolan i Malmö, samtal med hedersdoktor Milo Rau 23 maj 2019
Föredrag
“It’s not just about portraying the world anymore. It’s about changing it. The aim is not to depict the real, but to make the representation itself real.” – Milo Rau

Kvällens och samtalets fokus, när Teaterhögskolan i Malmö bjuder in till samtal med sin nya kommande hedersdoktor Milo Rau, ligger på hans på många sätt provocerande manifest mot instutionsteatrars konst-skapande av idag. Det är indirekt ett ifrågasättande av våra befintliga större teaterinstutioners grundläggande sätt att bedriva sin verksamhet och samtidigt en känga till kulturpolitikers, inte minst våra skånska,  ekonomiska fördelning av pengar som med kapade bidrag undergräver den fria kulturens existens.

När det kommer till Milo Rau är det radikala manifestet dock inte en pappersprodukt eller snack, det är den operationella planen som han lagt upp som nytillträdd konstnärlig ledare, från spelperioden 18/19, för Nationalteatern i Gent i Belgien, en mellanstor belgisk stadsteater med tre scener.

Möt Teaterhögskolans nya hedersdoktor, skaparen av det radikala GENT-manifestet i samtal med Björn Sandmark, VD för Göteborgs Stadsteater.

English below>>

Den framstående schweiziske regissören Milo Rau, konstnärlig ledare för Nationalteatern i Gent i Belgien och grundare av produktions-bolaget International Institute of Political Murder, har blivit utnämnd till hedersdoktor på Teaterhögskolan i Malmö. Av denna anledning arrangerar vi tillsammans med Inkonst en kväll om och med Milo Rau.

Biljetter, 60kr, köpes via Kulturcentralen >>

Facebook event >>

Mer info om Milo Rau på Teaterhögskolans web >>

18.00-19.00 INTRODUKTION (på svenska)
Björn Sandmark presenterar Milo Raus konstnärskap
Björn Sandmark, VD för Göteborgs Stadsteater,ger en introduktion till Milo Raus arbete och karriär. Björn Sandmark har översatt och publicerat Milo Raus text ”Vad bör göras?”, teatermanifest ”Framtidens stadsteater –GENT-MANIFESTET”. Bägge dessa texter återfinns på Göteborgs Stadsteaters webblogg Teaterrummet.

Introduktionen kommer att hållas på svenska.

19:00-19.30
Mingel i Inkonsts scenkonstbar

19.30-21:00 SAMTAL (på engelska)
Samtal mellan Milo Rau och Björn Sandmark
Samtalet kommer att hållas på engelska.

Fortsatt mingel i Inkonsts scenkonstbar

Milo Rau

I sin roll som konstnärlig ledare för NTGhent i Belgien har Rau skapat ett radikalt manifest som ifrågasätter institutionernas roll i framtidens scenkonst och betonar kollaborativt arbete och inkludering av nya röster på teatern som ett möjligt alternativ. Synen på inkludering, nya berättarperspektiv, medvetenhet inför samhälleliga utmaningar och en genomlysning av institutionernas roll knyter väl an till den utveckling Teaterhögskolan i Malmö står inför vad gäller framtidens scenkonstutbildningar.
Läs mer på Teaterhögskolans webb.

ENGLISH

Meet the new Honorary Doctor of Malmö Theatre Academy, Theatre and film director Milo Rau.

23rd of May 18.00 @ INKONST, Bergsgatan 29, 214 22 Malmö

Malmö Theatre Academy and Inkonst invites the public to an evening about and with Milo Rau.

Tickets, 60 SEK, via Kulturcentralen >>

Programme
18.00-19.00 INTRODUCTION (IN SWEDISH)
Björn Sandmark, CEO of Göteborgs Stadsteater presents the works and career of Milo Rau.

19:00-19.30
Mingle and open bar

19.30-21:00 TALK (in english)
Björn Sandmark in conversation with Milo Rau.

21.00-
Continued mingle and open bar

Tid:
2019-05-23 18:00