Redovisning Etyd 7, Kabaré Ubu

UBU
Teater
Välkomna till skådespelartvåornas redovisning av Etyd 7, Kabaré Ubu!

Det här är ett arbete där vi undersöker den teatrala teaterns uttryck och möjligheter. Med en workshop i maskteknik som startpunkt utforskar skådespelartvåorna de stora uttrycken inspirerade av commedia-, bouffon- och clownteknik. En teatral väg som inte väjer för det fula, det löjliga eller det dåliga och som föreslår att överdrifter och starka påståenden samt plötsliga stilbrott och förändringar kommer sanningen om livet och världen närmare än vad t ex den realistiska, borgerliga teatern gör.

I år kommer vi att utforska olika scener ur den excentriske Alfred Jarrys egenartade texter om Far Ubu. En osympatisk, egenkär, feg och girig figur som, med sin likaledes frånstötande hustru intill sig, varit en outsider i teaterhistorien alltsedan den skandalösa urpremiären 1896 i Paris av pjäsen Ubu Roi. Inte under någon era sedan dess har pjäserna om Ubu stämt in eller funnit sig till rätta, gestalten och texterna har varit ett beskt piller för varje tid.

Datum och tid:
27 feb kl 14:00-16:00 & 19:00-21:00
28 feb kl 19:00-21:00
Studio A, Teaterhögskolan i Malmö.

BOKA BILJETTER HOS biljettbokning [at] thm [dot] lu [dot] se
Endast 25 platser till varje visning och först till kvarn gäller.

Tid:
2020-02-27 14:00 till 16:00