Samtal: Deltagarbaserad scenkonst

Miriam
Seminarium
MALMÖ COMMUNITYBIENNAL 2019 Under tre intensiva dagar samlas Malmöbor, scenkonstinstitutioner och fria grupper för att tillsammans undersöka vad communitykultur och scenkonst kan vara. Hela biennalen är gratis. Teaterhögskolan i Malmö bjuder in till seminarium och samtal med två internationella gäster kring scenkonst, sominvolverar medborgare på scenen. Miriam Tscholl (Bürgerbühne, Dresden, DE) och Per Kap Bech Jensen (Nordisk Teaterlaboratorium, Odin Theatre, DK) kommer var för sig dela med sig av några av sina erfarenheter av deltagarbaserad scenkonst och reflektera över de utmaningar de mötts av i detta arbete.

(Held in English)

Populistiska och anti-institutionella rörelser och strömningar som växer sig större lyfter fram problemet att många människor tenderar att identifiera sig mycket lite med offentliga kulturinstitutioner. Samtidigt strävar många teatrar efter att öppna upp sig mot sin stad och dess medborgare, och söker efter konstnärliga strategier för att bygga upp social sammanhållning.

I Tyskland har flertalet Bürgerbühne (Medborgarscener) grundats, och i många länder ses publik-inkluderande teater som trendigt, i positiv mening. Erfarenhet har visat att dessa grepp och tillvägagångssätt fungerar relativt bra, både konstnärligt och ur ett samhällsperspektiv, samt att de når många människor.

Men vilka är det egentligen som nås och tar del av dessa publik-inkluderande projekt och vilka står utanför? Vilka strategier har vi för att locka andra än de redan är de kultur-intresserande?

På Teaterhögskolan i Malmö, 22 november kl. 16:00-17:45. Gratis!

Panelen:

Seminariet följs av ett samtal med våra gäster, modererat av Teaterhögskolans rektor Ditte Maria Bjerg. Seminarium och samtal kommer att hållas på engelska.

Arr: Teaterhögskolan.

MALMÖ COMMUNITYBIENNAL 2019
◼︎ Under tre intensiva dagar samlas Malmöbor, scenkonstinstitutioner och fria grupper för att tillsammans undersöka vad communitykultur och scenkonst kan vara. Hela biennalen är gratis.
◼︎ Event för hela biennalen: https://www.facebook.com/events/329205951207012/
◼︎ www.malmocommunitybiennal.com