Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Henry Stiglund

Skådespelare och Lärare i Scenframställning

Jag utbildades till skådespelare på teaterhögskolan i Malmö 1985-1988. Efter utbildningen arbetade jag på Skånska Teatern i Landskrona.

1993 undervisade jag i akrobatik och rörelse som timlärare, och parallellt med det utbildade jag mig till pedagog genom att auskultera hos huvudlärarna i scenframställning: Radu Pensiulescu, Marek Kostrzewski, Birgitta Vallgårda och Natalya Zverevna från GITIS i Moskva.

1994 började jag undervisa i Scenframställning på skådespelarutbildningen och det har varit min huvudsakliga arbetsplats sedan dess, även om jag kombinerat med att själv arbeta som skådespelare.

Jag har undervisat på alla nivåer, och varit utbildningsansvarig på skådespelarutbildningen både på kandidat- och masternivå.

2002-2007 var jag Prefekt på Teaterhögskolan.

Jag har ett stort intresse av internationellt utbyte och har varit delaktig i att etablera nätverk såsom NorTeas( Nordiska teaterhögskolornas nätverk) och EUTSA (European Union of Theatre Schools and Academies).

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Teaterhögskolan i Malmö, Medarbetare Henry
E-post: henry [dot] stiglund [at] thm [dot] lu [dot] se

Universitetslektor

Lärare (Teaterhögskolan)

+46 40 32 55 80

413