Nightwalkers Malmö

Språk: Svenska
Dokumenttyp: Konstnärligt arbete

Abstract english

Det finns bara en regel när det gäller drömmar, spöken och proletärer: Var försiktig, de kommer bara fram på natten! Kom med oss och håll ögonen öppna – du drömmer redan, nu ska du falla i sömn!

Genom en nattlig expedition, eller för att vara mer exakt en night-walk, undersöker vi drömmarna och mardrömmarna hos dem som en gång kallades “arbetare” eller “proletärer”. Natten undergräver dagens ordning och därför är det nattetid vi följer, samlar och bearbetar spåren av deras individuella och kollektiva liv. Vi letar också efter “arkivet över arbetarnas drömmar” som väntar på att bli återupptäckt, återskapat och återdrömt.

Skiftande mellan rollerna som urbana arkivarier, arbetsarkeologer, meddrömmare och sist men inte minst spökjägare, bjuder skådespelarna publiken att följa dem i jakten på 1900- och 2000-talets framtider. Föreställningen utspelar sig i Malmös postindustriella stadslandskap; i fabrikerna, arbetarnas bostäder och på dess gator som kvarlevor av en svunnen politisk framtid.

Följ oss genom ett okänt Malmö. Nightwalkers och nightworkers förena er! Dröm!

• Performing Arts

Teaterhögskolan i Malmö, Medarbetare John Hanse