Teaterhögskolan i Malmö, Medarbetare Kent

Rökarens blick : Skådespelarens Brecht

• Kent Sjöström

Summary, in Swedish

Bertolt Brecht (1898–1956) är en av 1900-talets stora teaterförnyare genom sitt radikala ifrågasättande av konstens relation till samhället och till skådespelarens gestaltningstradition. I den samtida teaterdiskussionen är hans historiska och politiska överblick oumbärlig och i denna essäsamling prövas styrkan i hans argument i relation till några samtida och historiska konstnärliga frågor av högsta aktualitet.

Brechts roll i den samtida teaterns diskussionen om identitet och representation är att fungera som provokatör och partner, med hjälp av den kritiska, eftertänksamma och njutningsfulla blick han eftersträvade i sin teater för rökare.

Avdelning/ar

• Lärare (Teaterhögskolan)

Publiceringsår

2019-10-25