Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lars-Magnus Magnusson

Universitetsadjunkt i röst, tal och text

Jag är anställd som universitetsadjunkt, 75%,  i ämnet Röst, tal och text på Teaterhögskolan i Malmö sedan 2016. Tidigare har jag här undervisat i ämnet Sång (1984-1981) och dessutom vikarierat som röstlärare (2001-2002).

I min undervisning ingår grundträning av röst och tal för sceniskt bruk för studenter på Skådespelarprogrammet. Jag undervisar också i moment som verslära, retorik och framför allt textgestaltning. 

I ämnet Röst inkorporerar jag mina egna studier i kroppsmedvetenhet (Alexanderteknik) och mina fleråriga studier i extrem röstteknik för Nadine George, samt mina erfarenheter från samarbete med pedagoger och regissörer som Mario Gonzalez, Mariana Araoz och Torsten Föllinger. Min grundutbildning kommer från Musikhögskolan i Malmö: musikerlinjen, solistisk sång. 

För tillfället ägnar jag min tid för forskning till att ta fram ett digitalt undervisningsmaterial för momenten text, verslära och retorik.

 

 

 

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Övriga bidrag

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Teaterhögskolan i Malmö, Medarbetare Lars-Magnus
E-post: lars-magnus [dot] magnusson [at] thm [dot] lu [dot] se

Universitetsadjunkt

Lärare (Teaterhögskolan)

+46 40 32 55 71

414