Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Om Teaterhögskolan

Välkommen till Teaterhögskolan i Malmö.

Teaterhögskolan i Malmö är en ledande utbildnings- och forskningsinstitution inom teaterområdet. Vi erbjuder särskilt lovande och motiverade studenter och forskare en tydligt profilerad och internationell miljö, som förbereder för ett utmanande och föränderligt yrkesliv. 

Teaterhögskolan i Malmö (THM) utbildar och forskar inom tre områden: dramatiskt skrivande, skådespeleri och konceptuella scenkonstpraktiker. Kandidatutbildning på grundnivå ges inom skådespeleri och dramatiskt författande. Därutöver ges de fristående kurserna Teaterns teori och praktik (TTP) och Konceptuell scenkonst (KoS) på grundnivå. På avancerad nivå ges master- och doktorandutbildning i teater, viss forskning bedrivs inom institutionen och en hög andel av lärarna har egen konstnärlig praktik bredvid undervisningen. Årligen har drygt 100 personer THM som sin studie- eller arbetsplats. Utbildningsuppdraget är 65 helårsstudenter.

THM:s verksamhet är branschnära och skolan har ett omfattande lokalt, nationellt och internationellt nätverk inom utbildnings- och scenkonstsektorn och genomför ett stort antal samarbeten inom båda dessa sektorer årligen.

 

 

Ditte Bjerg

Ditte Bjerg, rektor
Tel: 070–266 69 07
E-post: ditte [dot] bjerg [at] thm [dot] lu [dot] se

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Lunds universitets presentationsbroschyr

Ladda ner Lunds universitets presentationsbroschyr
(PDF 1,2 MB, nytt fönster)