Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Organisation

Teaterhögskolan i Malmö är en institution vid Konstnärliga fakulteten, Lunds universitet. Årligen har drygt hundra personer skolan som sin studie- eller arbetsplats. 

Teaterhögskolan i Malmö har sina rötter i den elevskola som bildades vid Malmö stadsteater 1944. Den ersattes 1964 av en självständig högskola, Statens scenskola i Malmö. 1977 blev den en del av Lunds universitet och fick sitt nuvarande namn, Teaterhögskolan i Malmö.

I över femtio år har Teaterhögskolan i Malmö utbildat skådespelare som verkat på svenska och internationella scener, i film, radio och tv och mer än 600 skådespelare har genom åren fått sin utbildning vid skolan. 

Skolan har ett gediget rykte som en av Nordens ledande teaterutbildningar med ett tydligt metodiskt förhållningssätt, en medveten pedagogisk progression och en konsekvent syn på teaterns kunskapskärna som handlingsbaserad. Utbildningsuppdraget är 65 helårsstudenter inom kandidatutbildning i skådespelarkonst samt kandidatutbildning i dramatiskt skrivande. Därtill ges fristående kurser. Teaterhögskolan i Malmö leds av en institutionsstyrelse samt prefekt och biträdande prefekt, Ditte Maria Bjerg och Fredrik Haller.

Sedan 2007 huserar skolan i Mazettis gamla chokladfabrik i centrala Malmö. På skolan finns den fullt utrustade Bryggeriteatern, där publika föreställningar kopplade till utbildningarna visas, och flertalet andra mindre studios för scenframställning.