Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bibliotek

På grund av spridningen av covid-19 är biblioteket vid Teaterhögskolan stängt för allmänheten tills vidare.

 

biblioteket

Förutom litteratur inom ämnet teater och andra angränsande områden, har biblioteket en stor samling manus – både i digital och tryckt form. Digitala manus får du tillgång till genom att mejla vår bibliotekarie.

Öppettider
Studenter vid Teaterhögskolan har möjlighet att boka tid efter överenskommelse via mail, under måndagar 9 – 12 och onsdagar 10 – 14, då Teaterhögskolans bibliotek är bemannat av bibliotekarie.

Informationssökning
Sök efter material i bibliotekskatalogen LUBcat.

LUBsearch - den samlande ingången till elektroniskt och tryckt material vid Lunds universitet.

Teaterhögskolans campusguide
I vår libguide finns en samlad ingång till informationsresurser i vårt ämne, samt tips och råd om litteratursökning och informationshantering. Guiden vänder sig i huvudsak till studenter, forskare och lärare på THM.

Talböcker
Om du är synskadad, har läs- och skrivsvårigheter eller något annat läshinder som gör att du inte kan läsa tryckta böcker, har du möjlighet att få låna den litteratur du behöver som talböcker. Kontakta biblioteket eller kolla in den här sidan för mer info.

TorTalk
TorTalk är en mjukvara som läser upp all skärmtext för dyslektiker och andra som vill ha ett alternativ till ögonläsning. Den finns för både Mac, Windows och Windows tablets. Info om nerladdning hittar du här.

För mer information:
Mer info om Teaterhögskolans bibliotek hittar du här:

Konstnärliga fakultetens bibliotekspolicy hittar du här.

 

 

STÄNGT

På grund av spridningen av covid-19 är biblioteket vid Teaterhögskolan stängt för allmänheten tills vidare. Vi har heller ingen möjlighet att ta emot böcker som ska återlämnas till LU - utan hänvisar till något annat bibliotek som tillhör Lunds Universitet.

Kontakt

Sophie Nilsson
Bibliotekarie

sophie [dot] nilsson [at] khm [dot] lu [dot] se