Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Förutom litteratur inom ämnet teater och andra angränsande ämnen, har biblioteket en stor samling manus – både i digital och tryckt form. Digitala manus får du tillgång till genom att mejla vår bibliotekarie.

biblioteket

Öppettider 

Biblioteket vid Teaterhögskolan är för tillfället endast öppet för Teaterhögskolans studenter. Biblioteket är bemannat under måndagar 9 – 12 och onsdagar 10 – 14, men du som studerar vid Teaterhögskolan har tillgång till lokalerna med ditt passerkort utanför dessa öppettider. Har du någon biblioteksrelaterad fråga är det bara att dyka upp under öppettiderna eller skicka ett mejl till vår bibliotekarie. 

Talböcker

Om du är synskadad, har läs- och skrivsvårigheter eller något annat läshinder som gör att du inte kan läsa tryckta böcker, har du möjlighet att få låna den litteratur du behöver som talböcker. Kontakta biblioteket eller kolla in den här sidan för mer information (lub.lu.se, nytt fönster).

TorTalk

TorTalk är en mjukvara som läser upp all skärmtext för dyslektiker och andra som vill ha ett alternativ till ögonläsning. Den finns för både Mac, Windows och Windows tablets. Information om nedladdning hittar du här (emedia.lub.lu.se/db/info/883, nytt fönster).

Mer information

Konstnärliga fakultetens bibliotekspolicy hittar du här (pdf, nytt fönster).

Information om Teaterhögskolans låneregler hittar du hittar du här (pdf, nytt fönster).

 

Stängt för allmänheten

På grund av spridningen av Covid-19 är biblioteket vid Teaterhögskolan stängt för allmänheten tills vidare. Vi har heller ingen möjlighet att ta emot böcker som ska återlämnas till övriga bibliotek inom LU – utan hänvisar till biblioteket vid Musikhögskolan eller CRC.

Information om förseningsavgifter

Biblioteken vid Lunds universitet återgår till normala lånerutiner den 15 september 2021. Detta innebär att förseningsavgifter åter kommer tas ut och gäller som tidigare endast avgiftsbelagt material inom LUB. Det kommer vid samma tid även ske en återgång till maximalt 5 automatiska omlån för studenter/allmänhet och 11 för forskare/lärare.

Kontakt:

Sophie Nilsson
Bibliotekarie

sophie [dot] nilsson [at] khm [dot] lu [dot] se