Konstnärligt kandidatprogram i skådespelarkonst 180 hp

Kandidatprogrammet i skådespelarkonst är treårigt. Efter utbildningen ska studenterna ha erövrat kunskaper och färdigheter som gör det möjligt att arbeta som skådespelare i ett professionellt sammanhang. Utbildningen resulterar i en Konstnärlig kandidatexamen i skådespelarkonst. Denna ger behörighet att söka vidare studier på masternivå.

Undervisningen är upplagd som en sammanhängande helhet från den första terminen till den sista. Den innehåller ämnena scenframställning, rörelse, röst och text, sång och musik. Dessa ges både var för sig och som integrerade delar av scenframställningsarbetet. Undervisningen sker individuellt och i grupp. I de teoretiska delarna av undervisningen har vi som ambition att undersöka, problematisera och presentera hur teaterns olika delar kan förena teori och praktik i samspel med den tid vi lever i.

På Teaterhögskolan i Malmö ger vi en grundlig utbildning med konkreta verktyg i skådespeleri som t.ex. ”Den fysiska handlingens metod”. Under de olika terminerna så arbetar vi med etyder – övningar – för att steg för steg erövra denna kompetens hand i hand med den växande konstnärliga erfarenheten. Termin fem är en praktiktermin ute på någon av landets teatrar.

Vår ambition är att utbilda skådespelare som har gedigna kunskaper och stor frihet såväl i sina kroppsliga som tankemässiga uttryck – för att på så sätt kunna möta alla de skiftande utmaningar som teatern ställer idag.

Antagning till skådespelarprogrammet sker en gång om året genom antagningsprov i flera steg. Proven sker här hos oss på Teaterhögskolan.

Ansökan

Anmälningsperioden inför programstart hösten 2018 är öppen på antagning.se till och med 15 januari 2018. Antagningsproven genomförs vecka 8, vecka 11 och vecka 12 2018.
Vid anmälan till programmet finns möjlighet att önska en provdag för prov 1. Se mer info i dokumentet Önskemål om provdag för prov 1

Info om antagningsprov

Ansökan om undantag

Info om de förelagda scenerna kommer läggas ut här i början av januari 2018.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ytterligare information ges av