Skådespelarprogrammet 180 hp

Konstnärligt kandidatprogram i skådespelarkonst

Vi tackar alla sökande som varit här och gjort antagningsprov.
Resultatet av antagningen finns på antagning.se

Kandidatprogrammet i skådespelarkonst är treårigt. Efter utbildningen ska studenterna ha erövrat kunskaper och färdigheter som gör det möjligt att arbeta som skådespelare i ett professionellt sammanhang. Utbildningen resulterar i en Konstnärlig kandidatexamen i skådespelarkonst. Denna ger behörighet att söka vidare studier på masternivå.

Teaterhögskolan i Malmö Skådespelarprogrammet Eurotrash

Undervisningen är upplagd som en sammanhängande helhet från den första terminen till den sista. Den innehåller ämnena scenframställning, rörelse, röst och text, sång och musik. Dessa ges både var för sig och som integrerade delar av scenframställningsarbetet. Undervisningen sker individuellt och i grupp. I de teoretiska delarna av undervisningen har vi som ambition att undersöka, problematisera och presentera hur teaterns olika delar kan förena teori och praktik i samspel med den tid vi lever i.

På Teaterhögskolan i Malmö ger vi en grundlig utbildning med konkreta verktyg i skådespeleri som t.ex. ”Den fysiska handlingens metod”. Under de olika terminerna så arbetar vi med etyder – övningar – för att steg för steg erövra denna kompetens hand i hand med den växande konstnärliga erfarenheten. Termin fem är en praktiktermin ute på någon av landets teatrar.

Vår ambition är att utbilda skådespelare som har gedigna kunskaper och stor frihet såväl i sina kroppsliga som tankemässiga uttryck – för att på så sätt kunna möta alla de skiftande utmaningar som teatern ställer idag.

Antagning till skådespelarprogrammet sker en gång om året genom antagningsprov i flera steg. Proven sker här hos oss på Teaterhögskolan.

Mer info & Kontakt

Utbildningskoordinator