Konstnärligt kandidatprogram i skådespelarkonst 180 hp

Kandidatprogrammet i skådespelarkonst är treårigt. Efter utbildningen ska studenterna ha erövrat kunskaper och färdigheter som gör det möjligt att arbeta som skådespelare i ett professionellt sammanhang. Utbildningen resulterar i en Konstnärlig kandidatexamen i skådespelarkonst. Denna ger behörighet att söka vidare studier på masternivå.

Undervisningen är upplagd som en sammanhängande helhet från den första terminen till den sista. Den innehåller ämnena scenframställning, rörelse, röst och text, sång och musik. Dessa ges både var för sig och som integrerade delar av scenframställningsarbetet. Undervisningen sker individuellt och i grupp. I de teoretiska delarna av undervisningen har vi som ambition att undersöka, problematisera och presentera hur teaterns olika delar kan förena teori och praktik i samspel med den tid vi lever i.

På Teaterhögskolan i Malmö ger vi en grundlig utbildning med konkreta verktyg i skådespeleri som t.ex. ”Den fysiska handlingens metod”. Under de olika terminerna så arbetar vi med etyder – övningar – för att steg för steg erövra denna kompetens hand i hand med den växande konstnärliga erfarenheten. Termin fem är en praktiktermin ute på någon av landets teatrar.

Vår ambition är att utbilda skådespelare som har gedigna kunskaper och stor frihet såväl i sina kroppsliga som tankemässiga uttryck – för att på så sätt kunna möta alla de skiftande utmaningar som teatern ställer idag.

Antagning till skådespelarprogrammet sker en gång om året genom antagningsprov i flera steg. Proven sker här hos oss på Teaterhögskolan.

Tack alla sökande som varit här på Teaterhögskolan och gjort antagningsprov 1!

Numren i pdf-dokumentet nedan är ansökningsnumren för de sökande som gått vidare till antagningsprov 2. Mer info och kallelse till prov 2 kommer att skickas med epost i början av nästa vecka. Eftersom vi har haft problem med vår epost kommer vi även att här på hemsidan lägga ut vilken dag de sökande kommer att bli kallade och annan info om prov 2. Vi lägger inte ut personuppgifter på hemsidan utan använder oss av de ansökningsnummer som alla sökande fått från oss.

PDF iconSökande som gått vidare till prov 2

Info om antagningsprov

Bedömningskriterier för särskild behörighet

Ansökan om undantag

Nedan finns de förelagda scenerna till prov 2. I vissa av dessa scener finns scenanvisningar. Se dessa som förslag som ni kan förhålla er fritt till.

PDF iconScen 1 ur Familjen

PDF iconScen 2 ur Familjen