Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Eira Fröjdh

Examensprojekt 2020

2020 års avgångsstudenter i Konceptuell scenkonst, Eira Fröjdh, Miriam Röstlinger Goldkuhl, Theodor Ryan, Emily Willman, Esmeralda Ahlqvist & Sara Khaledi presenterar sina examensprojekt.

Digital publik premiär 16 mars, 2021

2020 års avgångsstudenters examensverk kommer för första gången visas publikt i digital form. De kommer att finnas tillgängliga för allmänheten fram till den 6 april, 2021 (3 veckor).
Ni kan under denna period titta på de digitala verken här på Teaterhögskolans webb-plats. 

Vacancies av Eira Fröjdh

Performance-installation i blackbox.

Teaterhögskolan i Malmö, Konceptuell scenkonst examensproduktioner 2020, Eira Fröjdh
Vacancies av Eira Fröjdh. Foto: Henrik Heikki Hellström
Vacancies av Eira Fröjdh. Foto: Henrik Heikki Hellström

 

Performance-installation i blackbox. Vacancies är ett koreograferat försvinnande. En avdankad performers närvaro slås av och på till tonerna av en ödesdiger fuga för harpa och trombon. Iklädd en nopprig rosa filtkostym föreställande figuren Rosa Pantern utför denne sitt arbete: att gestalta bildsekvenser hämtade från seriefigurernas värld. Spelplatsen är ett omklädningsrum vid världens ände.

Under våren 2020 skrev, regisserade och framförde jag Vacancies, en performance-installation i blackbox. Verket var mitt examensarbete i konceptuell scenkonst på Teaterhögskolan i Malmö. I Vacancies jobbade jag med ”cartoons” som koreografisk form och tankefigur. Under processen inspirerades jag av klassisk animation och den svenska serietecknaren Ester Eriksson.

I scenrummets svarta rymd svävar en plattform: ett enormt omklädningsrum med speglar och karikatyrartade attribut. En performers närvaro slås av och på till tonerna av en ödesdiger fuga för harpa, trombon och bandspelare. Iklädd en nopprig rosa filtkostym föreställande figuren Rosa Pantern utför denne monotont sitt arbete: att med sin kropp gestalta bildsekvenser hämtade från seriefigurernas värld.

Grundtanken var att skapa en installation där ett närmast statiskt performance ackompanjerar en ljudupplevelse. I gestaltningen jobbade jag med freezing, en term hämtad från serieteckning som beskriver hur man ritar ett händelseförlopp med några få bilder och låter läsaren fylla i luckorna. Lyssna på Soundcloud här (soundcloud.com, nytt fönster)

eira

Eira Fröjdh

Examensstudent från Konceptuell Scenkonst, Teaterhögskolan i Malmö, 2020

E-post: eira [dot] frojdh [at] gmail [dot] com

Webb:
Soundcloud: https://m.soundcloud.com/polly_k37
Hemsida: https://fordarvetperformance.com/

HITTA TILL OSS

Karta Malmö puff mini

Karta, länk till Google Maps.

Foajén öppnar 30 min innan
uppspel/ redovisning/ föreställning, om inget annat uppges.


Vill du vara publik till våra offentliga redovisningar och föreställningar?
Maila ditt namn och epost till biljettbokning [at] thm [dot] lu [dot] se så sätter vi upp dig på våra listor för utskick.

Aktuellt & Arkiv

side_faktaruta_puff_224x73_72ppi_tint_.jpg
Dramatikerprogrammet
side_faktaruta_puff_224x73_72ppi_tint_2.jpg
side_faktaruta_puff_224x73_72ppi_tint_3.jpg
side_faktaruta_puff_224x73_72ppi_tint_4.jpg