Examensprojekt 2020

2020 års avgångsstudenter i Konceptuell scenkonst, Eira Fröjdh, Miriam Röstlinger Goldkuhl, Theodor Ryan, Emily Willman, Esmeralda Ahlqvist & Sara Khaledi presenterar sina examensprojekt.

Digital publik premiär 16 mars, 2021

2020 års avgångsstudenters examensverk kommer för första gången visas publikt i digital form. De kommer att finnas tillgängliga för allmänheten fram till den 6 april, 2021 (3 veckor).
Ni kan under denna period titta på de digitala verken här på Teaterhögskolans webb-plats.

Part 2 av Esmeralda Ahlqvist

"Pt. 2" är ett konceptuellt scenkonstverk som interdisciplinärt, genom 15 minuters film och en installation byggd av 12 kostymer, avhandlar dramaturgin; katastrof -sorg -meningssökande.12 sargade, bandagerade och trasiga gäster har samlats på en middag. En för gästerna dold övermakt visar sig mystiskt närvara på middagen och tilldelar gästerna en uppgift avgörande för deras framtid. löser de inte uppgiften tvingas de stanna i tillståndet för evigt. Filmen utspelar sig i ett science fiction universum, språket som talas är påhittat och alla 12 roller spelas av Esmeralda.

The work consists of three pieces;
-a film, a script, the costumes.

About the film:
"according to the rules of dramaturgy you’ve entered part 2, a void of grief”

Pt.2 is a directed search for meaning based on a meaningless premise.

An apathetic and weak-willed performer simultaneously play 12 roles. In fictional language, and in a passive and uncommitted manner, each character tackles the task of finding meaning.

A science fiction piece about the mourning process after a disaster has taken place.
Pt.2 is sorrow with a physical haunt, a suffocating supper. By means of expressionism and physical theatre, the artist sets a trap for herself in order to avoid the self-proclaimed search for meaning.

The costumes:
A dress//sheild//dirty smelly bandage//theatre costume
visual communication for damage//plastered body//
(In case of sudden risk of bleeding to death, wrap the nearest textile as a bandage / evening dress - keep your head high and continue with your everyday life!!!)

Costumes made out of old and used household textiles or furniture fabrics by the fictional fashion brand POMPOÉTIQUE (see more on Instagram: POMPOÉTIQUE)

The script:
fictional words//English translation.

Teaterhögskolan i Malmö, Konceptuell scenkonst examensproduktioner 2020, Esmeralda Ahlqvist
Part 2 av Esmeralda Ahlqvist. Foto: Henrik Heikki Hellström

Esmeralda Ahlqvist

Esmeralda Ahlqvist arbetar är kostymör, filmare, manusförfattare och performancekonstnär. Hon komponerar performativa videoverk med kostymen i huvudfokus och har under sin tid på Teaterhögskolan i Malmö gestaltat och tolkat teman som katastrof, kontrollförlust och sorg i tre olika verk.Esmeralda är också grundare av det fiktiva modemärket POMPOÉTIQUE. Ett klädmärke som hösten 2019 släppte kollektionen "anesthetic pajamas collection" -en pyjamaskollektion för operationsbordet.

esmeralda

Examensstudent från Konceptuell Scenkonst, Teaterhögskolan i Malmö, 2020

HITTA TILL OSS

Karta Malmö puff mini

Karta, länk till Google Maps.

Foajén öppnar 30 min innan
uppspel/ redovisning/ föreställning, om inget annat uppges.

Vill du vara publik till våra offentliga redovisningar och föreställningar?
Maila ditt namn och epost till biljettbokning [at] thm [dot] lu [dot] se så sätter vi upp dig på våra listor för utskick.

Aktuellt & Arkiv

side_faktaruta_puff_224x73_72ppi_tint_.jpg