Esmeralda Ahlqvist

Examensprojekt 2020
2020 års avgångsstudenter i Konceptuell scenkonst, Eira Fröjdh, Miriam Röstlinger Goldkuhl, Theodor Ryan, Emily Willman, Esmeralda Ahlqvist & Sara Khaledi presenterar sina examensprojekt.

Part 2 av Esmeralda Ahlqvist

"Pt.2" är ett konceptuellt scenkonstverk som interdisciplinärt, genom 15 minuters film och en installation byggd av 12 kostymer, avhandlar dramaturgin; katastrof -sorg -meningssökande.12 sargade, bandagerade och trasiga gäster har samlats på en middag. En för gästerna dold övermakt visar sig mystiskt närvara på middagen och tilldelar gästerna en uppgift avgörande för deras framtid. löser de inte uppgiften tvingas de stanna i tillståndet för evigt. Filmen utspelar sig i ett science fiction universum, språket som talas är påhittat och alla 12 roller spelas av esmeralda.

Teaterhögskolan i Malmö, Konceptuell scenkonst examensproduktioner 2020, Esmeralda Ahlqvist
"P.t 2" av Esmeralda Ahlqvist

Esmeralda Ahlqvist

Esmeralda Ahlqvist arbetar är kostymör, filmare, manusförfattare och performancekonstnär. Hon komponerar performativa videoverk med kostymen i huvudfokus och har under sin tid på Teaterhögskolan i Malmö gestaltat och tolkat teman som katastrof, kontrollförlust och sorg i tre olika verk.Esmeralda är också grundare av det fiktiva modemärket POMPOÉTIQUE. Ett klädmärke som hösten 2019 släppte kollektionen "anesthetic pajamas collection" -en pyjamaskollektion för operationsbordet.

Part 2 av Esmeralda Ahlqvist

Vacancies av Eira Fröjdh

"Untitled" av Sara Khaledi

The future does not exist av Theodor Ryan

Smärtrummet - En Dom av Miriam Röstlinger Goldkuhl

In the Heart of a Rabbit av Emily Willman

HITTA TILL OSS

Karta Malmö puff mini

Foajén öppnar 30 min innan
uppspel/redovisning/föreställning, om inget annat uppges
_____________________

Vill du vara publik till våra offentliga redovisningar och föreställningar?
Maila ditt namn och epost till biljettbokning [at] thm [dot] lu [dot] se så sätter vi upp dig på våra listor för utskick.

Aktuellt & Arkiv

side_faktaruta_puff_224x73_72ppi_tint_.jpg