Ett sista ord om våld

Ett samarbete mellan Teaterhögskolan i Malmö och Den Danske Scenekunstskole

Ett sista ord om våld är en devisad föreställning i ett samarbete mellan tre skådespelarstudenter från Teaterhögskolan i Malmö och en registudent från Den Danske Scenekunstskole som alla går på sina tredje och sista år. Projektet är en del av regissörens bachelorarbete och redovisades på Teaterhögskolan i Malmö, december 2020.

Ett sista ord om våld, december 2020, 3 svettiga personer i orangea regnjackor brevid varandra mot vit bakgrund

Ett sista ord om våld

”Jag kan inte göra anspråk på något särskilt intresse för våld, förutom fascinationen som det väcker inom alla människor. Våld fascinerar eftersom det är det motsatta till det enda som mänskligheten delar med Gud - förmågan att skapa. Skapande kräver talang och våld gör inte det, men båda har samma resultat - omvandling av naturligt material, upphetsning gränsande till det orgasmiska, en känsla av makt. Om det finns skam i utövandet av våld, i motsats till det pseudo-religiösa upphöjandet av skapandet av konst, rättfärdigas det lätt genom en känsla av ett upphöjt mål för vilket våldet är medlen.”
- Anthony Burgess, 1982

Våld genomsyrar vår vardag, i allt från nyheter och dokumentärer till barnprogram och popmusik. Från små sociala interaktioner till mångmiljarder actionfilmer. Utifrån det ger sig tre skådespelare ut i att en gång för alla utforska människans fascination för det våldsamma och vad som sker när vi går över i det gränslösa. Det går sådär.

Ett sista ord om våld är en devisad föreställning i ett samarbete mellan tre skådespelarstudenter från Malmö Teaterhögskola och en registudent från Den Danske Scenekunstskole som alla går på sina tredje och sista år. Projektet är en del av regissörens bachelorarbete.

På Scen:

Elle Kari Bergenrud
Jesper Bark Brandin
Lukas Olde Monnikhof

Credits:

Av: Sofi Orem Skoglund, Elle Kari Bergenrud, Jesper Bark Brandin & Lukas Olde Monnikhof
Regi: Sofi Orem Skoglund
Dramaturg: Rikke Frigast Jakobsen
Tack till: Petrea Søe, Jan Michelsen, Eva Hedblom , Ditte Maria Bjerg, Inger Eilersen

HITTA TILL OSS

Karta Malmö puff mini

Karta, länk till Google Maps.

Foajén öppnar 30 min innan
uppspel/ redovisning/ föreställning, om inget annat uppges.

Vill du vara publik till våra offentliga redovisningar och föreställningar?
Maila ditt namn och epost till biljettbokning [at] thm [dot] lu [dot] se så sätter vi upp dig på våra listor för utskick.

Aktuellt & Arkiv

side_faktaruta_puff_224x73_72ppi_tint_.jpg