Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Mattias Thernström Florin

Examensprojekt Konceptuell scenkonst 2021

Digital publik premiär 18 maj, 2021

2021 års avgångsstudenters examensverk visas publikt i digital form. De fanns tillgängliga för allmänheten fram till den 8 Juni, 2021 (3 veckor).
Under denna period var de digitala verken tillgängliga här på Teaterhögskolans webb-plats.


Mattias Thernström Florin - Reading Ravensbrück

Premiär 12 april, 2021.

Mattias Thernström Florin - Reading Ravensbrück. Foto av inskrivningsbok tyska

 

Mot slutet av andra världskriget evakuerades 20 000 överlevare från nazisternas koncentrationsläger till Sverige. I Lund samlades vittnesmål in, och idag kan man i dessa läsa om de före detta lägerfångarnas erfarenheter. I ”Reading Ravensbrück” samlas vi för att gemensamt ta del av deras röster. Det är röster som vittnar om skräck och om djup förnedring, men också om en tro på livet och om en stark vilja att överleva. Tillsammans läser vi deras ord, och möter frågan: Hur överlever man själsligt i en själsligt nedbrytande miljö?

Medverkande

Lars Ingar Lundin

Om Mattias Thernström Florin

Jag har en bakgrund inom både filmen och teatern. Jag har som filmskapare skrivit och regisserat kortfilmer som uppmärksammats på filmfestivaler såväl i Sverige som internationellt. Historiska skildringar utgör en stor del av min konstnärliga praktik. Den animerade kortfilmen ”Witness No. 501”, som bearbetar vittnesmål från förintelsen, mottog år 2012 pris för bland annat Bästa manus och Bästa film vid Novemberfestivalen i Trollhättan. Till andra produktioner hör krigsskildringen ”Ungdomens slut” (2016) – ett radiodrama producerat i samarbete med Sveriges Radio och som premiärsändes i P1 hösten 2016, och kortfilmen ”Leka gömme” (2018) som producerades i samarbete med Film i Skåne. Jag driver sedan 2015 bolaget Revolving Stage Film & Media tillsammans med min tvillingbror, och arbetar till vardags som videoproducent.