Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Fridhems folkhögskola

Teaterhögskolan vill arbeta för en breddad rekrytering och som en viktig del har Teaterhögskolan i Malmö inlett ett samarbete med Fridhems folkhögskola om ett års för-kurs för unga kulturintresserade utan erfarenhet och behörighet.

Det är av yttersta vikt att Teaterhögskolan fortsätter att arbeta för en breddad rekrytering. Det är avgörande för den framtida scenkonsten att det utbildas skådespelare och dramatiker med olika bakgrund, perspektiv och berättelser. Om inte, riskerar scenkonsten att förlora sin relevans och sitt demokratiska värde.

Teaterhögskolan i Malmö Fridhems folkhögskola breddad rekrytering

Av denna anledning har THM inlett ett samarbete med Fridhems folkhögskola om ett års för-kurs för unga kulturintresserade utan erfarenhet och behörighet. Projektet är förankrat i både student- och lärargrupper. 6 studenter och en lärare från Teaterhögskolan deltar under våren 2019 på kvällsworkshopar tillsammans med ungdomar från Fridhems folkhögskola och ungdomar från utsatta bostadsområden med intresse för scen, musik och film.

Om Fridhems folkhögskola

Skolan har en kulturprofil med heltidsstudier inom film, musik och teater. Fridhems folkhögskola eftersträvar en miljö som stimulerar till kreativitet, nytänkande och drivkraft. En miljö som hjälper eleverna att forma sin framtid oavsett om man vill prova sig fram eller redan vet vad man vill. Fridhems folkhögskola ligger på den skånska slätten i byn Svalöv och grundades 1873. Skolan är politiskt och religiöst obunden och huvudman för skolan är Föreningen fridhems folkhögskola.

Läs mer om Fridhems folkhögskola

Relaterad info