Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Stipendiater 2017

Teaterhögskolan i Malmö gratulerar årets stipendiater.

Emma
Passgård
För en hög ambition och en ständig strävan efter att bredda och fördjupa sitt skådespeleri, och som uppmuntran inför framtida utmaningar tilldelas Emma Österlöf Lars Passgårds stipendium 2017.

Robin Spegel
Sparbanksstiftelsen
För sin särpräglade förmåga att närma sig samtidens mest trängande frågor och för sin skicklighet att genom det dramatiska skrivande kombinera det banala med det våldsamma, det klassiska med det moderna, till en alldeles unik röst tilldelas Robin N Spegel Sparbankstiftelsens stipendium 2017.  

Tiril
Olle Lind
För sin ambition och beslutsamhet i att undersöka, ifrågasätta och debattera teaterns olika språk tilldelas Tiril Wishman Eeg-Henriksen 2017 års stipendium ur Olle Linds minnesfond.

Katja Lobas och Victoria Wikberg
Hähnel ( 2 stipendier)
Med en aldrig sinande hunger efter nya utmaningar förenar Katja Lobas en hög arbetsmoral med mod och stor fantasifullhet i sitt arbete och som ett erkännande för detta tilldelas hon Hähnels stipendium 2017.

I sitt arbete visar Victoria Wikberg, en excellent arbetsetik. Ständigt närvarande arbetar hon moget och målinriktat och har genom sitt förhållningssätt stadigt utvecklats under sin utbildning. Som uppmuntran för fortsatt arbete tilldelas Victoria Hähnels stipendium 2017.

Monica
LMK-stiftelsen
Monica Tyllgren har under de senaste åren genomfört ett genomgripande flerdimensionellt utvecklingsarbete inom sång- och musikdramatisk undervisning för skådespelarstudenter. Dels har Tyllgren tagit fram ett allsidigt läromedel för sångträning för skådespelare, dels komponerat, skrivit och uppfört två nya musikdramatiska verk för undervisningssyfte. Verken är utvecklade ur ett likabehandlingsperspektiv utifrån att alla studenter får samma utrymme och utmaning. Dessutom är verken genusneutrala. Ett av verken (”Bön för de stulna”, baserat på en roman med samma namn) är skrivet med en samhällelig och samtida angelägenhetsgrad som inte alltid är självklar inom den musikdramatiska genren.

Paula
STIFTELSEN ANNIK OCH LARS LEANDER
2017 års stipendium från Stiftelsen Annik och Lars Leander har tilldelats Paula Sundberg

 

Anders Sandrew
Anders Sandrews Stiftelses stipendium tilldelas: Emma Österlöf och Felicia Ohly

Gustaf Tobisons stipendium
Tilldelas: Tiril Wishman Eeg-Henriksen, Jesper Gester, Carl Gustavsson, Sonia Haga, Sandra Louise Mahmoud Lindqvist, Johanna Malm, Linn Mildehav, Johan Marenius Nordahl, Viktor Sköld, Paula Sundberg och Emma Österlöf