Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lärare

Konstnärligt kandidatprogram i sceniskt och dramatiskt författande

Dramatikerprogrammet har ett flertal lärare och handledare knutna till sig. De flesta är återkommande över tid medan de som håller i korta workshoppar kan variera från läsår till läsår. Under sista året på programmet har studenten också en extern handledare för att kunna individanpassa undervisningen. Nedan följer ett urval ur lärarstaben som var knutna till utbildningen under läsåret 2019-2020.

Lärare som ansvarar för den kontinuerliga undervisningen

Fredrik Haller

Lektor i dramaturgi.
Handleder studenternas skrivande i ämnet Dramatiskt skrivande samt undervisar i ämnena Dramaturgi, Teori för scenkonstnärlig praktik och Repertoarkunskap.

Annika Nyman

Doktorand
Handleder studenternas skrivande i ämnet Dramatiskt skrivande samt undervisar i ämnena Dramaturgi, Teori för scenkonstnärlig praktik och Repertoarkunskap.

Anställda på Teaterhögskolan i Malmö undervisar i kortare projekt läsåret 2019-2020

Jörgen Dahlqvist

Lektor i teater och samhälle.
Kommer under året att handleda två examensverk.

Kent Sjöström

Lektor i rörelse, docent i teater.
Kommer under året att handleda studenternas verkkommentarer.

Felicia Ohly

Dramaturg på Malmö Stadsteater.
Undervisar under året i Dramatikerns ekonomi och arbetsrätt.

Återkommande gästlärare

Maja Zade

Dramatiker och dramaturg. Anställd sedan 2000 som dramaturg på Schaubühne am Lehniner Platz i Berlin, där hon har arbetat tillsammans med exempelvis Thomas Ostermeier, Katie Mitchell, Ivo van Hove, Luk Perceval, Benedict Andrews och Marius von Mayenburg. Zade är utbildad vid London University, Queen’s University i Canada och vid the Royal Academy of Dramatic Art in London.

Goran Kapetanovic

Filmregissör och manusförfattare. Har bland annat regisserat tv-serien Kalifat för SVT och vunnit Guldbaggen för bästa regi 2016 för Min Faster i Sarajevo. Utbildad vid Stockholms dramatiska högskola.

Manolis Tsipos

Regissör och författare. Med Aten som bas frilanar Manolis runt omkring i Europa både som författare och lärare. Hans pjäser har bland annat spelats på Avignon-festivalen i Frankrike. Manolis var också med och utvecklade Das Arts-skolans feedbackmetod som är det han i huvudsak undervisar i på Teaterhögskolan i Malmö

Externa individuella handledare för studenterna läsåret 2019-20

Dimen Abdulla

Dramatiker och dramaturg på Regionteatern Väst. Examinerades från Stockholms dramatiska högskolas utbildning i dramatik och dramaturgi 2015.

Jonas Bernander

Dramatiker och dramaturg på Uppsala Stadsteater. Examinerades från Stockholms dramatiska högskolas utbildning i dramatik och dramaturgi 2013.

Kristian Hallberg

Dramatiker. Examinerades från Stockholms dramatiska högskolas utbildning i dramatik och dramaturgi 2011.

Anna Andrea Malzer

Regissör och dramatiker, sedan sommaren 2019 teaterchef på Mungo Park i Allerød. Utbildad i teaterregi vid Den Danske Scenekunstskolen.

Exempel på gästlärare som studenterna mött eller möter i kortare workshoppar

Terry O’Connor

Skådespelare och författare, mestadels verksam inom Forced Entertainment men har också återkommande samarbeten med Jerome Bel (FR), Richard Maxwell and the New York City Players (USA), Tim Crouch (UK) och Meg Stuart and Damaged Goods (BE).

Immanuel Schipper

Dramaturg som mestadels arbetat med teaterkollektivet Rimini Protokoll. Han är också anställd som lärare vid Zürchner Hochshule der Künste i Zü­rich där han undervisar på masterprogrammet i Trans­di­sci­pli­na­ry Stu­dies.

 

Mer Info & Kontakt

Programansvarig
Dramatikerprogrammet

Fredrik Haller
fredrik [dot] haller [at] thm [dot] lu [dot] se

Utbildningskoordinator
Marta Malmsten
marta [dot] malmsten [at] thm [dot] lu [dot] se