Skådespelarens arbete framför kameran

(SKÅB17)

Kursen i filmskådespeleri riktar sig till studenter som är intresserade av att agera framför kameran.

Kursen är utformad för att ge studenten kännedom om att agera framför kameran. I ett teoretiskt och ett praktiskt block undersöks de grundläggande principerna för att skapa film; att uppmärksamma skillnaderna mellan teaterns och filmens uttryck; hur skådespelaren kan omformulera/ tolka filmregi-instruktioner till konkreta användbara skådespelarverktyg.

Undervisande lärare

Goran Kapetanovic och Jenifer Malmqvist

Att representera en annan människa, fortsättningskurs
7,5 högskolepoäng