Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Teaterns teori och praktik

Anmälningsperioden till höstens fristående kurser på är avslutad. Antagningsbesked kommer på antagning.se cirka 16 juli.
Anmälningsperioden var öppen på antagning.se (nytt fönster) 15 mars - 15 april 2021.


Liggande skyltdocka i helkroppstrikå med solglasögon och peruk. Foto

Teaterns teori och praktik (TTP) vänder sig till dig som är nyfiken på att driva eller vara med och utveckla egna projekt, och att utforska nya former för scenkonst.


Teaterhögskolan och Språk- och litteraturcentrum i Lund fasar ut samarbetet om kursen Teaterns teori och praktik

Kursen Teaterns teori och praktik (TTP) har sedan hösten 2010 getts i samarbete mellan Språk- och litteraturcentrum (SOL), Lunds universitet, och Teaterhögskolan i Malmö (THM), Lunds universitet. Efter höstterminen 2022 kommer samarbetet att fasas ut och en ny kurs kommer istället att utvecklas på SOL.

Du som har blivit antagen och påbörjar studierna höstterminen 2021 kommer att kunna fullfölja din kurs enligt det tidigare kursupplägget till och med kandidatnivån (61-90 hp). Kursens sista kandidatkurs i samarbete mellan SOL och THM kommer att ges höstterminen 2022.

Om du har antagits tidigare än vårterminen 2021, kommer du att under en begränsad tid kunna fullfölja de icke avslutade delarna av kursen som THM ansvarar för, det vill säga delkurserna 2,3, 6 och 7 på TTPA05 (1–60 hp) samt delkurs 1 och de praktiska uppgifterna på delkurs 3 på TTPK10 (61-90 hp). När en ny kursplan och ett eventuellt nytt huvudområde har trätt i kraft kan du enligt studenternas rättighetslista erbjudas examination i enlighet med det tidigare kursinnehållet under två år.

Du som läser TTP i vår eller börjar på grundkursen i höst kommer att ha möjlighet att söka Teater: Inriktning konceptuell scenkonst, grundkurs (samt därefter fortsättnings- och kandidatkursen) efter kandidatkursen i TTP.

Om du har några frågor är du välkommen att ta kontakt med vår utbildningsansvariga eller studievägledare:

Språk- och litteraturcentrum
Susan Hydén susan [dot] hyden [at] sol [dot] lu [dot] se

Teaterhögskolan i Malmö
Sofie Lebech sofie [dot] lebech [at] thm [dot] lu [dot] se
Marta Malmsten marta [dot] malmsten [at] thm [dot] lu [dot] se


Om Teaterns teori och praktik

Teaterns teori och praktik (TTP) vänder sig till dig som är nyfiken på att driva eller vara med och utveckla egna projekt, och att utforska nya former för scenkonst.

Scenkonsten har under de senaste åren börjat närma sig en mängd skiftande uttryck – spel- och deltagarkultur, aktivism och radiomediets podcasts för att nämna några. Teaterns teori och praktik befinner sig mitt i denna utveckling, och bygger på en lärandeprocess där studenten genom samtal, föreläsningar och praktiska övningar kontextualiserar såväl sitt egna som andras skapande.

Våra tidigare studenter arbetar idag som regissörer, dramatiker, dramaturger, producenter, kulturkritiker, scenografer m.m. Efter utbildningen har du en fördjupad förståelse för teatermediet och teaterns roll i samhället, samt ökade förutsättningar för att vara med att utveckla den nya scenkonsten och formulera de visioner som samtidens och framtidens scenkonstnärer kan navigera efter.

Teaterns teori och praktik är ett samarbete mellan Teaterhögskolan i Malmö och Språk- och litteraturcentrum i Lund (SOL).

Relaterad information

Anmälningsperioden till
Teaterns teori och praktik, grund- och fortsättningskurs samt 
Teaterns teori och praktik, kandidatkurs 
med start hösten 2021 är öppen på antagning.se (nytt fönster) 15 mars - 15 april 2021.

Kursplaner

Teaterns teori och praktik: Grundkurs (pdf, 273 kb, nytt fönster)

Teaterns teori och praktik: Kandidatkurs (pdf, 286 kb, nytt fönster)

Mer info & kontakt

Utbildningsansvarig
Sofie Lebech
sofie [dot] lebech [at] thm [dot] lu [dot] se
Teaterhögskolan

Utbildningsansvarig för delkurser på Språk- och litteraturcentrum i Lund (SOL)
Rikard Loman
Rikard [dot] Loman [at] litt [dot] lu [dot] se

Studievägledning, resultatrapportering och Ladok rörande delkurser i utbildningen på Teaterhögskolan, vänligen kontakta:

Utbildningskoordinator
Marta Malmsten
Teaterhögskolan
marta [dot] malmsten [at] thm [dot] lu [dot] se

Studievägledning, resultatrapportering och Ladok rörande delkurser i utbildningen på Språk- och litteraturcentrum, vänligen kontakta SOL.

Aktuellt & Arkiv

side_faktaruta_puff_224x73_72ppi_tint_2.jpg