Teaterns teori och praktik

Anmälningsperioden till Teaterns teori och praktik med start hösten 2020 avslutad.


Teaterns teori och praktik (TTP) vänder sig till dig som är nyfiken på att driva eller vara med och utveckla egna projekt, och att utforska nya former för scenkonst.

Scenkonsten har under de senaste åren börjat närma sig en mängd skiftande uttryck – spel- och deltagarkultur, aktivism och radiomediets podcasts för att nämna några. Teaterns teori och praktik befinner sig mitt i denna utveckling, och bygger på en lärandeprocess där studenten genom samtal, föreläsningar och praktiska övningar kontextualiserar såväl sitt egna som andras skapande.

Liggande skyltdocka i helkroppstrikå med solglasögon och peruk. Foto

Våra tidigare studenter arbetar idag som regissörer, dramatiker, dramaturger, producenter, kulturkritiker, scenografer m.m. Efter utbildningen har du en fördjupad förståelse för teatermediet och teaterns roll i samhället, samt ökade förutsättningar för att vara med att utveckla den nya scenkonsten och formulera de visioner som samtidens och framtidens scenkonstnärer kan navigera efter.

Teaterns teori och praktik är ett samarbete mellan Teaterhögskolan i Malmö och Språk- och litteraturcentrum i Lund (SOL).

Mer info & kontakt

Utbildningsansvarig
Sofie Lebech
sofie [dot] lebech [at] thm [dot] lu [dot] se
Teaterhögskolan

Utbildningsansvarig för delkurser på Språk- och litteraturcentrum i Lund (SOL)
Rikard Loman
Rikard [dot] Loman [at] litt [dot] lu [dot] se

Studievägledning, resultatrapportering och Ladok rörande delkurser i utbildningen på Teaterhögskolan, vänligen kontakta:

Utbildningskoordinator
Marta Malmsten
Teaterhögskolan
marta [dot] malmsten [at] thm [dot] lu [dot] se

Studievägledning, resultatrapportering och Ladok rörande delkurser i utbildningen på Språk- och litteraturcentrum, vänligen kontakta SOL.

Aktuellt & Arkiv

side_faktaruta_puff_224x73_72ppi_tint_2.jpg