Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Fristående kurser

Teaterhögskolan erbjuder ett antal fristående kurser i olika omfattning.

Teaterns teori och praktik

Teaterhögskolan i Malmö och Teatervetenskapen vid Språk- och litteraturcentrum driver utbildningen med namnet Teaterns teori och praktik i syfte att förnya svensk teaterforskning och teaterutbildning. Utbildningens huvudsakliga mål är att förena ett vetenskapligt och teoretiskt studium av teater med konstnärliga och praktiska aspekter. Denna typ av utbildning finner man sedan en tid tillbaka i Tyskland, England, Nederländerna och USA. Där har den bidragit till en förnyelse av teaterns praktik och en fruktbar utvidgning av själva teaterbegreppet. På sikt syftar utbildningen till att skapa ett nytt kunskapsområde, där de traditionella utbildningarna i teatervetenskap och scenkonst gemensamt söker en förståelse för teaterns roll i samhället.
Utbildningen ges på grund och kandidatnivå.

Sommarkurserna omfattar oftast 7,5 hp vilket ger 5 veckors studieperiod.

De fristående kurserna Teater: Inriktning konceptuell scenkonst del 1 och 2 ges med kursstart vårterminen 2018. Kurserna är utformade för studenter vars ambition är att hitta uttryck för ett utvidgat berättande inom scenkonstfältet. Kurserna omfattar 30 hp vardera. Behörighet för den första kursen är studier med scenkonstnärlig konceptuell inriktning om minst 90 hp eller motsvarande. Urval sker genom bedömning av personligt brev med motivering till varför den sökande vill gå kursen, beskrivning av planerade projekt under kursen samt arbetsprov i form av dokumentation av tidigare genomförda egna verk. Anmälningsperioden inför vårterminen 2018 är avslutad.

 

 

 

 

Relaterad information

Alla fristående kurser söks via antagning.se