Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Konceptuell scenkonst

Konceptuell scenkonst 1 och 2 är två terminslånga kurser om 30 hp vardera. Konceptuell Scenkonst är utformad för studenter vars ambition är att hitta uttryck för ett utvidgat berättande inom scenkonstfältet. Studenten arbetar fram konstnärliga koncept genom workshops kring olika teman som utgår från t.ex text, ljud, video och publikdeltagande som sedan presenteras och utvärderas i seminarieform. I kursen ges också en översikt över internationella nutida teaterströmningar med inriktning mot den konceptuellt inriktade scenkonsten (med grupper som Forced Entertainment, Rimini Protokoll, Gob Squad och She She Pop som några exempel) men också en utblick mot andra konstområden som bild-, video-, filmkonst samt samtida konstmusik och hörspel. Kursen syftar till att introducera och kontextualisera begrepp inom konstnärlig metod, dramaturgiska strukturer och konceptutveckling med ambitionen att utveckla det egna skapandet. Kurserna syftar till att ge studenten förmåga att utveckla och formulera koncept och att kunna arbeta med dessa praktiskt inom ramen för en samtida scenkonst.

Konceptuell Scenkonst ges på heltid.
 
Utbildningen inbegriper:
• Seminarier där scenkonstens konstnärliga praktik exemplifieras och undersöks
• Studier av internationella nutida teaterströmningar
• Workshopsperioder där egenformulerade konstnärliga koncept undersöks praktiskt under handledning.
 
För särskild behörighet krävs att studenten har slutfört kandidatkurs i Teaterns teori och praktik, skådespeleri eller dramatiskt författande, eller motsvarande.

Relaterad information