Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Teaterns teori och praktik

Anmälningsperioden till Teaterns teori och praktik med start hösten 2019 är öppen på antagning.se 15 mars-15 april.


Teaterns teori och praktik (TTP) vänder sig till dig som är nyfiken på att driva eller vara med och utveckla egna projekt, och att utforska nya former för scenkonst.

Scenkonsten har under de senaste åren börjat närma sig en mängd skiftande uttryck – spel- och deltagarkultur, aktivism och radiomediets podcasts för att nämna några. Teaterns teori och praktik befinner sig mitt i denna utveckling, och bygger på en lärandeprocess där studenten genom samtal, föreläsningar och praktiska övningar kontextualiserar såväl sitt egna som andras skapande.

Teaterhögskolan i Malmö Teaterns teori och praktik Doll

Våra tidigare studenter arbetar idag som regissörer, dramatiker, dramaturger, producenter, kulturkritiker, scenografer m.m. Efter utbildningen har du en fördjupad förståelse för teatermediet och teaterns roll i samhället, samt ökade förutsättningar för att vara med att utveckla den nya scenkonsten och formulera de visioner som samtidens och framtidens scenkonstnärer kan navigera efter.

Teaterns teori och praktik är ett samarbete mellan Teaterhögskolan i Malmö och Språk- och litteraturcentrum i Lund (SOL).

Relaterad information

Anmälningsperioden till Teaterns teori och praktik med start hösten 2019 är öppen på antagning.se 15 mars-15 april.

Kursplaner

Teaterns teori och praktik: Grundkurs

Teaterns teori och praktik: Kandidatkurs

teaterhögskolan i Malmö Folder teaterns teori och praktik

Folder om utbildningen

mer info & Kontakt

Utbildningsansvarig
Kent Sjöström
Teaterhögskolan
kent [dot] sjostrom [at] thm [dot] lu [dot] se

Utbildningsansvarig
Rikard Loman
Språk- och litteraturcentrum i Lund (SOL)
Rikard [dot] Loman [at] litt [dot] lu [dot] se

Studievägledning, resultatrapportering och Ladok rörande delkurser i utbildningen på Teaterhögskolan, vänligen kontakta:

Utbildningskoordinator
Marta Malmsten
Teaterhögskolan
marta [dot] malmsten [at] thm [dot] lu [dot] se

Studievägledning, resultatrapportering och Ladok rörande delkurser i utbildningen på Språk- och litteraturcentrum, vänligen kontakta SOL.

Aktuellt & Arkiv

side_faktaruta_puff_224x73_72ppi_tint_2.jpg