Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bibliotek

Öppettider
Teaterhögskolans bibliotek är vanligtvis bemannat måndagar och onsdagar mellan 8.30 och 14.45. Förutom litteratur inom ämnet teater och andra angränsande områden, finns det en stor samling manus - både digitalt och i tryckt form. Digitala manus får du tillgång till genom att mejla vår bibliotekarie.

Informationssökning
Sök efter material i bibliotekskatalogen Lovisa.

LUBsearch - den samlande ingången till elektroniskt och tryckt material vid Lunds universitet.

Teaterhögskolans campusguide
I vår libguide finns en samlad ingång till informationsresurser i vårt ämne, samt tips och råd om litteratursökning och informationshantering. Guiden vänder sig i huvudsak till studenter, forskare och lärare på THM.

Talböcker
Om du är synskadad, har läs- och skrivsvårigheter eller något annat läshinder som gör att du inte kan läsa tryckta böcker, har du möjlighet att få låna den litteratur du behöver som talböcker. Kontakta biblioteket eller kolla in den här sidan för mer info.

TorTalk
TorTalk är en mjukvara som läser upp all skärmtext för dyslektiker och andra som vill ha ett alternativ till ögonläsning. Den finns för både Mac, Windows och Windows tablets. Info om nerladdning hittar du här.

För mer information:
Mer info om Teaterhögskolans bibliotek hittar du här: PDF iconteaterhogskolans_bibliotek.pdf

Konstnärliga fakultetens bibliotekspolicy: PDF iconbibliotekspolicy_for_konstnarliga_fakultetens_bibliotek.pdf

 

 

Öppet för allmänheten

Mån: 8.30-14.45
Ons: 8.30-14.45

Lunch: 12-12.30

Övriga dagar: STÄNGT

Telefon: 040-32 55 69

Email: Madeleine.bergquist [at] khm.lu.se

SOMMARSTÄNGT

Biblioteket har stängt för utomstående vecka 27 tom 31.

Vill du lämna böcker som ska till något av biblioteken i Lund och Teaterhögskolans bibliotek av någon anledning inte är öppet, var god vänd dig till Musikhögskolan eller CRC Malmö, som är de andra avhämtningsplatserna i Malmö.