Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Monolog för skådespelare

SKÅB33 | FRISTÅENDE KURS | 7,5 HP

Vill du förfina din skådespelarteknik inom monologarbete? Då är denna kurs något för dig!

En stol av trä, upplyst av en spotlight på en mörk scen. Fotografi.

Kursen utvecklar din skådespelarteknik specifikt för monologarbete. Genom olika övningar tränar du som student din röst, kropp och att göra konstnärligt kommunikativa val i relation en publik.

Kursens genomförande

Kursen består av praktiska grupp-, par- och individuella övningar samt eget arbete med en självvald monolog. Kursen inleds med en workshop med övningar som fokuserar på röst, textinterpretation samt olika förhållningssätt till publiken.

Därefter fortsätter kursen med ett moment av självstudier där du som student väljer och praktiskt börjar arbeta med texten. Som stöd för arbetet erbjuds tre individuella handledningstillfällen med ansvarig lärare.

Kursen avslutas med en workshop då du, inför de övriga kursdeltagarna, övar och utvecklar ditt arbete med särskilt fokus på relationen till publiken. Under workshoppen får du som student också handledning av ansvarig lärare.

Kursens examination

Projektet examineras genom framförande av monolog samt muntlig reflektion under
ett avslutande seminarium. 

Förkunskapskrav

120 hp från skådespelarprogram eller motsvarande.

Information

Fristående kurs på Teaterhögskolan. Vissa delar av undervisningen sker digitalt.
Kursperiod: Sommarkurs v23–25 + v34–35
Språk: Svenska
Särskild behörighet: 120 hp från skådespelarprogram eller motsvarande

Kursplan

Kontakt

Ola Johansson
Studierektor
ola [dot] johansson [at] thm [dot] lu [dot] se (ola[dot]johansson[at]thm[dot]lu[dot]se)