Hur forskar vi inom scenkonst?
Teaterhögskolan i Malmö bedriver forskning inom scenkonst som syftar till att föreslå ny kunskap, nya metoder och tekniker. Vi strävar efter att skapa en dynamisk forskningsmiljö där konstnärligt skapande, forskning och utbildning befruktar varandra i en kritisk dialog. En miljö där människor som är engagerade i konstnärlig forskning kan mötas på en gemensam grund och känna sig välkomna.
Teaterhögskolan i Malmö erbjuder en kollegial mötesplats för forskare, konstnärer och pedagoger, med särskilt fokus på inter- och transdisciplinära samarbeten både i en regional och internationell miljö. Den konstnärliga forskningen drivs av doktorander, lärare, postdoktorer och seniora forskare.
Genom symposier, workshops, gästföreläsningar, offentliga seminarier och forskningsevenemang strävar vi efter att göra konstnärlig forskning viktig både för forskarsamhället och för en bredare publik. Aktiviteterna äger främst rum på Inter Arts Centre, en plattform för konstnärligt experimenterande och forskning vid fakulteten för konst och scenkonst. Evenemangen annonseras i vår kalender och i vårt nyhetsbrev, som du kan anmäla dig till genom att skicka ett e-postmeddelande till filippa [dot] jonsson [at] thm [dot] lu [dot] se (filippa[dot]jonsson[at]thm[dot]lu[dot]se)
Utbildning på forskarnivå
Teaterhögskolan i Malmö har en forskarutbildning i scenkonst. Forskarutbildningen sker i en peer community tillsammans med postdoktorala och seniora forskare.
Styrgrupp forskning och utveckling
Den konstnärliga forskningen på Teaterhögskolan Malmö leds av styrgruppen Forskning och utveckling (FoU).
Styrgruppen träffas varje månad och tar beslut om aktuella frågor som rör forskarutbildning och forskning samt genomförande och utveckling.
Styrgruppsmedlemmar
Sofie Lebech
Senior forskare, ordförande FoU
Sven Bjerstedt
Senior forskare, Studierektor för forskarutbildning i teater
Tanja Hylling Diers
Doktorand