Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Entreprenörskap för scenkonstnärer

SKÅB26 | 7,5 hp | halvfart, helg- och kvällstid

Vill du ha bättre verktyg att skapa, planera, finansiera och genomföra ett projekt inom scenkonstområdet, med handledning av ett par av landets mest erfarna projektledare inom teater? Vill du inspireras av andra yrkesarbetande i framtagandet av projektet? Då ska du gå vår kurs med PeO Sander och Ulla Lidholm, under hösten 2023.

scenljus från sidan

Två av landets mest erfarna skapare och handledare av scenkonstprojekt, Ulla Lidholm och PeO Sander, gästar Teaterhögskolan i Malmö i höst. Det innebär en unik möjlighet för dig som scenkonstnär att formulera och lägga grunden för kunskaper om utveckling av konstnärliga projekt inom områdena ledarskap, organisering, planering och finansiering av ett hållbart projekt inom scenkonstområdet. 

Kursen ges på plats på Teaterhögskolan i Malmö, på halvfart under 10 veckor (28 augusti – 5 november). En stor del av studierna görs på egen hand mellan undervisningstillfällena. 

Undervisningstillfällen på plats i Malmö

Lördag 2 september 10.00 – 17.00
Lördag 23 september 10.00 – 15.00
Lördag 7 oktober 10.00 – 15.00
Lördag 28 oktober 10.00 – 15.00
Lördag 4 november 10.00 – 17.00
Söndag 5 november 10.00 – 15.00

Om PeO Sander och Ulla Lidholm

Ulla Lidholm har varit verksam inom teater sedan 1978 med start på Skövde stadsteater. Hon har arbetat som producent och förvaltningschef på Teaterhögskolan i Stockholm, samt arbetat många år på Stockholms stadsteater, bland annat som ensemblechef. Ulla var rektor för Teaterhögskolan i Malmö mellan 2011 – 2013 och har varit VD/Verksamhetsledare för TeaterAlliansen. De senaste åren har hon varit ensemblechef på Dramaten och på Helsingborgs stadsteater.

PeO Sander har sedan slutet av 70-talet varit verksam som producent på olika scenkonstorganisationer. Han har varit projektledare och lektor i Scenkonstproduktion med fokus på organisering, planering, resurser, chef-, ledar-, och medarbetarskap i en konstnärlig miljö. Han har som frilansande konsult arbetat i trettiotalet scenkonstorganisationer av varierande storlek. PeO är van att leda utvecklingsarbeten och utbildningar i olika miljöer med skilda förutsättningar och gruppsammansättningar.

Behörighet

För kursen krävs grundläggande behörighet samt även särskild behörighet i form av studier med konstnärlig inriktning inom scenkonstområdet om minst 90 hp eller motsvarande. För att stärka motsvarande särskild behörighet laddar du upp ett dokument med intyg och kort beskrivning på antagning.se.

Kontakt

Marta Malmsten
Utbildningskoordinator
+46 40 32 55 67
marta [dot] malmsten [at] thm [dot] lu [dot] se (marta[dot]malmsten[at]thm[dot]lu[dot]se)

Dokument