Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Fredrik Haller

Lektor i dramaturgi och utbildningsansvarig på Masterutbildningen i teater

Jag har undervisat på Teaterhögskolan i Malmö i olika omfattningar och i olika ämnen sedan 2000. Numera undervisar jag mestadels på Kandidatutbildningen i sceniskt och dramatiskt författande och på Masterutbildningen i teater, för vilka jag också är utbildningsansvarig (för masterutbildningen tillsammans med Jörgen Dahlkvist). 

Som regissör, dramatiker och lärare intresserar jag mig särskilt för metodutveckling inom fälten New dramaturgy och kritiska perspektivtagande i konstnärlig praktik. Därtill försöker jag utveckla kollaborativa arbetsformer för komposition av sceniskt handlande.

På dramatikerutbildningen består min undervisning i såväl handledning av studenternas skrivande som kurser i dramaturgi och estetik. På masterutbildningen består min undervisning i kunskapsfilosofi och komposition samt en forskningsförberedande kurs i konstnärlig forskningsmetodik. På samma utbildning håller jag också i konstnärlig handledning av studenternas egna projekt.

Utanför Teaterhögskolan är jag i huvudsak verksam på Teater Weimar

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Teaterhögskolan i Malmö, Medarbetare Fredrik Haller
E-post: fredrik [dot] haller [at] thm [dot] lu [dot] se

Universitetslektor

Lärare (Teaterhögskolan)

+46 40 32 55 94