Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samtidsdramatik

SKÅA91 | FRISTÅENDE KURS | 7,5 HP

Är du intresserad av att analysera dramatik? Nu ger vi återigen vår uppskattade kurs om samtidsdramatik.

bryggeriteatern

Vi dyker ner i samtida dramatik och hur den produceras genom samtal med aktuella dramatiker och läsning av deras verk. Med dessa samtal och förelagd litteratur som grund skriver studenten sedan handlingsanalyser av ett urval pjäser. Kursen leds av dramatikern Alexandra Loonin.

Undervisningstillfällen

Kursen pågår mellan vecka 7-16 (12 februari till 19 april) 2024. Träffarna sker kvällstid mellan 18 och 20 på Zoom och är totalt fem stycken. 

12 februari - uppstart

8 mars - uppsamling/hjälpträff

Inlämningsdeadline: 19 april

Om Alexandra Loonin

Alexandra Loonin är dramatiker och dramaturg utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Hon skriver pjäser för ung och vuxen publik, alltifrån körverk till nycirkus, sagor, fars och hörlursverk. Sedan 2019 är hon Teater Västernorrlands dramaturg med ansvar för bland annat manusutveckling och Dramatikerpodden - en podcast där inbjudna gäster samtalar om dramatiskt skrivande.

Information

Fristående kurs på Teaterhögskolan. 
Kursperiod: v7–16
Språk: Svenska
Grundläggande behörighet

Kursplan

Kontakt

Ola Johansson
Studierektor
ola [dot] johansson [at] thm [dot] lu [dot] se (ola[dot]johansson[at]thm[dot]lu[dot]se)

Anmälan är stängd