Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Samverkan

Varför är samarbeten viktigare än någonsin tidigare?

I dagens samhälle behöver ta tillvara på varandras kunskaper och erfarenheter. Vi blir starkare när vi ser bortom gränser och ämnesområden för att hitta nya vägar framåt. Teaterhögskolan i Malmö fokuserar på att skapa starka allianser, både inom Lunds universitet, lokalt i Malmö, nationellt och internationellt.
Om du eller din organisation är intresserad av framtida samarbeten, tveka inte att ta kontakt med oss!

teaterhögskolan i Malmö Samverkan Omvärld
Lokalt har vi instiftat ett Omvärldsråd och samverkar bland annat med våra närmaste grannar: Inter Arts Center, den internationella samtida teatern Inkonst samt Rörelsernas museum, det nya nationella museet om demokrati och migration. Vi har påbörjat ett samarbete med Fridhems Folkhögskola om gemensamma aktiviteter för att främja breddad rekrytering till skolan.
Malmö universitet är tillsammans med Lunds universitet våra partners i kurser för framtida kulturskolelärare - Kulturskoleklivet.
Sist men inte minst prioriterar vi samarbeten och samverkan inom Lunds universitet högt där Teaterhögskolan bland annat ingår i Kulturarv, migration och mobilitet i ett öppet demokratiskt samhälle – ett tematiskt samverkansinitiativ, och vi ser fram emot att tillsammans med Lunds universitet vara en del av den nya forskarskolan Agenda 2030.

Samtidigt pågår forskningsinriktade projekt med anknytning till Teaterhögskolan i Malmö, ofta i samarbete med Teatr Weimar och festivalen Transistor, som bedrivs av till Teaterhögskolan knutna lärare. Dessa projekt är en del av den aktiva frigruppsscenen i Malmö och inkluderar såväl fria scenkonstnärer som andra konstnärliga högskolor.
 

 

Framtida samarbetspartner?

Varmt välkommen att kontakta oss!

Ditte Maria Bjerg

Ditte Maria Bjerg

Rektor 

ditte [dot] bjerg [at] thm [dot] lu [dot] se