Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Som en have på hendes hud - Benedicte Rea Kragskov 

person ligger ner framför vit vägg med blå text

Som en have på hendes hud (Som en trädgård på hennes hud)

"När jag var liten brukade min mamma fläta mitt hår innan jag gick till skolan. Med ögonkontakt i badrumsspegeln delade vi en stund av trötthet och omsorg. Hon gjorde mig vacker och hon lärde mig om livet och ansvaret."

Som en have på hendes hud är ett visuellt verk som ska förmedla vikten av omsorg om våra medmänniskor och vår jord. Den undersöker användbarheten av människohår som restprodukt, samt vårt förhållande till det döda materialet.

Medverkande: Olivia Klang, Mie Kristensen, Benedicte Rea Kragskov

Benedicte Rea Kragskov är 24 år och bor i Köpenhamn. Hon har ett stort intresse för estetiska uttryck i kostym, scenografi och grafisk deisgn, vilket ofta ses i hennes verk som en konceptuell ram. Hennes arbete har ofta utgångspunkt i ett material eller hantverk, vilket i tidigare arbeten har innefattat broderi, stickning, teckning m.m. Hon inspireras av utställningsformat, som installationskonst, och arbetar ofta med ett inkorporerat liveelement.

Illustration: en liggande kvinna, till höger om henne en fläta lodrät genom hela bilden.